blijchallenge
Body & Mind,  Persoonlijk

Blijchallenge

Er zijn van die perioden dat ik even niet bewust in het nu ben. Heel jammer, want gemiste kans. Er zijn zoveel momenten die het waard zijn om maximaal van te genieten. Om er bewust van te zijn dat het allemaal niet vanzelfsprekend is en gewoon even stil staan bij het moment.

 

Via mijn Twitter zie ik dat er alsmaar mensen willen genieten van die kleine dingen die eigenlijk heel groots zijn. Die momenten die je laten voelen dat je een rijk persoon bent. Rijkdom zit, hoe cliché, nu eenmaal niet in materialisme en een zeer goed gevulde bankrekening (ja, handig is dat laatste soms wel). Ik sluit me aan bij de in het leven geroepen #blijchallange van Annelies Verhelst. Ik kijk met een frisse blik naar datgene waar ik toch wel heel gelukkig van word.

 

 

Materialistisch ben ik niet. Begin vorig jaar heb, met de op dat moment naderende verhuizing in het vooruitzicht, zoveel opgeruimd. Ik heb mensen, zowel bekend als onbekend, blij mogen maken met die spullen die ik weg heb gedaan. Zeven zakken met kleding heb ik in de kledingcontainers bij de supermarkt achtergelaten. Ik heb diverse ritjes gemaakt met een overvolle auto naar de opslag van de plaatselijke muziekvereniging. Datgene waarvan ik afstand heb gedaan wordt verkocht. Muziekvereniging blij, nieuwe eigenaar blij en ik blij. Want opgeruimd staat netjes.

 

En er zijn zoveel momenten om dankbaar voor te zijn, om blij van te worden. Waar maakt mijn hart een sprongetje van?

 

 • Wanneer de zon doorbreekt na een regenachtige dag. De zonnestralen die het licht en warmte geven na een natte, grijze dag
 • Dat Pip aan mijn voeten ligt wanneer ik ’s avonds na een dag werken op de bank plof met boek of Netflix

 

???? #pipstagram

Een bericht gedeeld door Marleen (@_missmarleen) op

 

 • Dat het eten dat ik heb bereid superlekker is. Ik vind mijzelf geen grote keukenprinses, maar een goed gelukte maaltijd geeft deze burger moed. Er is potentie voor lekker koken
 • Dat ik spontaan ga winkelen en zeer goed geslaagd thuis kom
 • Dat de hardlooptraining goed is verlopen en ik hierbij mijn hoofd helemaal leeg heb kunnen maken
 • Ik word er blij van dat ik de voordeur hoor en mijn vriend weer thuis is
 • Dat ik familie en vrienden om mij heen heb waar ik volledig mijzelf kan zijn, ook wanneer ik mij even iets minder blij en happy voel
 • Dat ik met dankbaarheid mag terugkijken op de dag. Ook wanneer deze anders is gelopen, dan ik zelf voor ogen had. Ik probeer er altijd wel iets positiefs uit te halen. Al is dit iets erg minuscuul, het moet er zijn
 • Zomaar gezellig koffie of thee drinken met lieve mensen en ondertussen goede gesprekken te voeren
 • ’s Avonds een schoon opgemaakt bed ingaan. Als het niet zoveel werk was, zou ik het beddengoed graag dagelijks wassen

 

“For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.”
Ralph Waldo Emerson

 

Met deze challenge fluit ik mezelf terug uit de dagelijkse sleur en dwing ik mezelf om stil te staan bij het moment en gewoon simpelweg dankbaar te zijn voor die momenten in mijn leven. Ga jij ook de #blijchallenge aan en sta je stil bij jouw mooie en blije momenten?

 

 

Foto door: Unsplash/Ariel Lustre

2 Reacties

 • Annelies

  Leuk dat je hebt meegedaan! Heel andere dingen dan waar ik blij van word maar heel goed voorstelbaar. Ik ben benieuwd of er meer mensen de #blijchallenge oppakken :D het maakt je toch net even bewuster van de fijne dingen in je leven vind ik.

  • MissMarleen

   Er zijn echt zoveel “blij-momenten”. Het is goed om weer bewust te worden. Het kunnen morgen maar zo heel andere momenten zijn :-) Veel momenten komen terug, maar ook veel momenten zijn een momentopname.

Geef een reactie