de keuzes die je maakt
Persoonlijk

De keuzes die je maakt

Ik sta in dubio. Ik ben benaderd om te schrijven èn de webredactie te doen voor een nieuwe, frisse site. Een site die mij niet alleen online, maar ook offline onder de mensen brengt. Deze combinatie vind ik persoonlijk een mooie kracht om deze site te laten slagen. Ik houd er niet van om de dingen met halve aandacht en op halve kracht te doen. En bij het aangaan van deze nieuwe uitdaging komt het er wel op neer dat dit gaat gebeuren. En daar sta ik dan, op het punt om keuzes te maken. En keuzes maken, vind ik soms verschrikkelijk lastig.

 

Maar wanneer ik luister naar mijn gevoel en vooral dichtbij mezelf blijf en vanuit deze overweging ga kiezen, dan kan en mag het bijna niet misgaan. Ik houd er ook niet van om mensen teleur te stellen. Er wordt immers op mij gerekend. Ik ben geen impulsief persoon, ik wik en weeg de diverse mogelijkheden op diverse manieren en kom tot de conclusie. De conclusie dat ik het een ander niet aan wíl doen, dat er niet tijdig een nieuw artikel wordt aangeleverd. Dat halve werk dat dan zou worden geleverd. Wat mij betreft is dit geen optie!

 

En dus hak ik de knoop door. Ik ben dankbaar voor het podium dat ik heb gekregen om voor Vriendinnenonline te mogen schrijven. Maar ik maak plaats voor andere bloggers die ongetwijfeld staan te popelen om hun bijdrage te mogen leveren voor deze site. Ik ga een stap opzij en vervolgens weer vooruit, ik ga mijn horizon verbreden en samen met een leuk team ervaring opdoen voor de webredactie.

 

En dat dit een goede keuze is, daar ben ik nu van overtuigd. Ik heb hem immers zelf gemaakt! (vrij vertaald vanuit “De keuzes die je maakt” van Van Dik Hout).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto door: PublicDomainPictures/Pixabay

Geef een reactie