doorzetten
Body & Mind,  Persoonlijk

Doorzetten

Doorzetten. Op de één of andere manier zit er al een lading in het woord. Wat je ook moet doen, het vraagt veel van je. Het gaat even niet vanzelf. En toch moet het gebeuren (al moet het alleen maar van jezelf). Wat het ook is; een doel dat je persoonlijk wilt bereiken. Fanatieker sporten, die overtollige kilootjes kwijt of de nicotine de baas worden. Dit alles zijn geen makkelijke opgaven. Je moet doorzetten.

 

Ik ben ervan overtuigd dat als we iets ècht willen ons dit gaat lukken. We bezitten over krachten waarvan we niet weten dat we ze hebben. Die welbekende knop moet om.
Ik sta nu zelf ook op een punt waarop ik van mezelf moet doorzetten. Een paar jaar geleden raakte ik behoorlijk wat kilo’s kwijt. Het ging destijds bijna vanzelf. Een paar jaar geleden ben ik lid geworden van Weight Watchers. Dit werkte voor mij perfect. Het beviel me destijds zo ontzettend goed. Gezond, lekker en verantwoord eten. Ik was erg fanatiek met hardlopen. Ik ging als een malle.

 

Dit voelde voor mij destijds absoluut niet als doorzetten. Ik deed het gewoon. Het zat al vrij snel in mijn systeem. Maar nu?! Ik wil deze levensstijl weer oppakken. Ik heb voor mezelf allang bewezen dat ik het kan, maar ik kan nu die bewuste knop niet vinden. Deze lijkt wel kapot. Maar nu sta ik op een punt dat ik mezelf een trap onder mijn kont moet geven en simpelweg moet doorzetten. Ik weet hoe goed ik me destijds voelde. Ik voelde me zo fit door het vele bewegen en het verantwoorde eten. In de weekenden genoot ik best wel eens van een wijntje. Deze manier van leven is voor mij geen straf gebleken. Wat weerhoudt me dan om die draad weer op te pakken? Hoe gek ook, ik kan hier voor mezelf geen antwoord op geven.

 

Het aanpassen van de levensstijl voelt een beetje als een gevecht. Een gevecht met mezelf. Ik hoef het voor niemand anders te doen dan voor mezelf. Ik stap in de ring en ga ervoor. Ik zet door!

 

 

Dit blog is onderdeel van de Bloggers Bootcamp; een initiatief van Karin Ramaker.

 

 

Foto door: Pixabay/ponce_photography

Geef een reactie