hecht
Persoonlijk

Hecht

Hecht ~ 1) Aaneengesloten 2) Bestand tegen aantasting 3) Compact 4) Deel van een mes 5) Degelijk 6) Deugdelijk 7) Doortimmerd 8) Duurzaam 9) Greep 10) Handvat 11) Handvat(sel) 12) Handvatsel 13) Heft 14) In elkaar gezet 15) Ingekankerd 16) Kram 17) Massief 18) Nauw 19) Onverbrekelijk 20) Onverwoestbaar 21) Pal 22) Solide 23) Stevig 24) Stevig aaneengevoegd

 

We zijn thuis met zijn vijven. De partners even niet meegerekend. Ik ben als oudste kind de middelste van ons allemaal en ben opgegroeid in een beschermde omgeving. We waren en zijn een hecht gezin.

 

Ik weet dat het ook anders kan. Dat er binnen gezinnen of families ruzies zijn. Dat hier de liefde niet altijd voelbaar is (geweest). Maar ook dat er gezinnen zijn waar ruzies de boventoon voeren. Ik kan wel zeggen dat ik mij kan voorstellen hoe dit voelt. Maar kan ik dit wel? Het gemis van een onbezorgde jeugd. Ik kan hier niet over mee praten.

 

Nu jaren later dan mijn jeugd, zijn we als gezin nog compleet. Het merendeel woont bij elkaar in de buurt en we zoeken elkaar regelmatig op. We lopen de deur niet plat bij elkaar. Met zijn vijven houden we elkaar op de hoogte van het reilen en zeilen. Over de leuke en minder leuke dingen. We zijn nog steeds een hecht gezin en staan voor elkaar klaar wanneer dit nodig is. Ik weet op wie ik kan terugvallen wanneer ik dit nodig heb. En dit geldt voor ons allemaal.

 

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

 

Foto door: Pixabay/Manseok

Eén reactie

Geef een reactie