kans
Persoonlijk

Kans

Kans ~ 1) Blind geluk 2) Bof 3) Doelpoging 4) Fortuin 5) Gelegenheid 6) Gelukje 7) Gewaagde onderneming 8) Goede hoop 9) Gok 10) Gooi 11) Gunstige gelegenheid 12) Hazard 13) Kijk 14) Mogelijkheid 15) Perspectief 16) Preekstoel 17) Risico 18) Risicovolle onderneming 19) Sjaans 20) Spreekgestoelte 21) Toekomst 22) Toeval 23) Tref 24) Uitgelezen mogelijkheid

Het nieuwe jaar is een paar dagen oud. De jaarwisseling voelt voor mij vaak als het beginnen met een schone lei. Het is een nieuw hoofdstuk. Kansen creëren en deze te pakken. Welke kans komt er dit jaar op mijn pad om mijn doel(en) te bereiken? En zie ik dit en pak ik het met beide handen aan?

 

Goede voornemens daar doe ik al jaren niet meer aan. Ik weet even niet meer waar ik het las of hoorde, maar het woord voornemens werd als het ware ontleed. Bijvoorbeeld: je het voornemen om meer te sporten. Of je hebt het voornemen om die paar kilootjes te verliezen. Als ik het zo bekijk is het niet concreet genoeg. Heeft het niet voldoende kracht om je persoonlijke uitdaging aan te gaan om zo het doel te bereiken.

 

Je kunt iedere dag, dus ook na 1 januari, de uitgelezen kans creëren en pakken om jouw doel te stellen en deze te bereiken. Ga de uitdaging (met jezelf) aan. Neem de tijd om het concreet en in je systeem te krijgen. Wanneer het iets te hoog gegrepen is, kun je de kans bijstellen. Leg de lat eerst wat lager om hem weer op te krikken wanneer de tijd hiervoor rijp is.

 

Ik heb dit jaar de persoonlijke wens om me minder lang met die zaken bezig te houden, waar ik geen invloed op kan uitoefenen. Dit zal voorkomen dat mijn hoofd overuren draait. Voor mij de uitgelezen kans om rust in mijn hoofd te creëren. In de loop van het jaar loop ik ongetwijfeld tegen situaties aan. Ik pak de kans om hier datgene mee te doen wat goed voor me is.

 


#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk
hier wat het woord van de week is.

 

Foto door: Flickr/Quinn Dombrowski

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: