Niks
Body & Mind,  Persoonlijk

Niks

Niks ~ 1) De kosten van de zonsopgang (crypt.) 2) Geen zier 3) Geen enkel ding 4) In het geheel niets 5) Minder dan iets 6) Minder dan weinig 7) Mis 8) Noppes 9) Nihil 10) Niets 11) Niet 12) Nada 13) Niemendal 14) Nog minder dan niets (crypt.) 15) Niemendal 16) Niets anders dan ’n x (crypt.) 17) Nul 18) Ontkennend telwoord 19) Onbepaald voornaamwoord

 

“Voor niets komt de zon op”, het eerste waar ik aan moet denken bij het woord van deze week; niks. Ik gebruik zelf vaker het woord niets dan niks. Waarom? Ik vind het woord maar niks ;-)

 

We zitten nu in de periode van gebroken weken; Pasen, Koningsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren. Allemaal van die dagen die de weken breken. En met mijn standaard vrije dinsdag heb ik met Pasen en Pinksteren twee lange weekenden. Krijg ik zomaar cadeau.

 

Ik heb een drukke periode achter de rug. Niet alleen lichamelijk, maar ook zeker mentaal. Verhuizen; dit brengt veel regelen, nadenken, plannen, etc. met zich mee. Inmiddels zijn we ruim een week verhuisd. Vandaag is het Hemelvaartsdag. En alhoewel er nog dozen wachten om uitgepakt te worden, heb ik ervoor gekozen om vandaag even niets te doen. Even de tijd aan mezelf. Lekker wandelen met de hond. Het weer is immers prachtig. Ik heb mezelf getrakteerd op een heerlijke douche met een foam van Rituals. Een dag bijtanken en even niets, dat is voor mij voor nu even hemels.

 

 

#WOT (Write on Thursday) verschijnt iedere donderdag. Deze dag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. #WOT ligt nu in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

 

Foto door: Pixabay/Bertvthul

4 Reacties

Geef een reactie