Opruimen
Persoonlijk

Opruimen

Alhoewel de resten van het vuurwerk het straatbeeld nog sieren, ligt 2016 achter ons en is het nieuwe jaar nu toch echt in gegaan. Er liggen nog restjes lekkernijen in de koelkast. Deze moeten nog worden opgemaakt, voordat de houdbaarheidsdatums zijn verstreken (weggooien is zonde, toch?).

 

In december was ik redelijk snel met het versieren van ons huis. Alles mocht in de gezellige kerstsfeer worden gebracht. De eerste kerst in ons nieuwe huis. Na een maand lang genieten van de lichtjes en de sfeer die hierbij hoort, is het vandaag de hoogste tijd om alles weer op te bergen.

 

Vandaag ben ik nog lekker een dag bij huis, dus al struinend in mijn huispak pak ik het aan. De kerstballen haal ik uit de boom, de lintjes mogen eraan blijven. Wel zo handig wanneer ik eind dit jaar alles weer mag versieren. De lampjes hebben ook deze kerst weer overleefd, dus ook deze kunnen weer in de box. De kralenslinger is netjes opgerold, het is alleen een verrassing hoe deze de komende kerst weer tevoorschijn komt. Het blijft immers een kralenslinger en dan is er al snel iets met knopen, heel veel knopen. Maar zover is het nog niet.

 

De grote rozen in het kerststuk zijn verwelkt. De groene takken beginnen bruin te verkleuren. Aan alles is het te zien, het is klaar. Het is voorbij. De kerstballetjes haal ik uit het kerststuk en ook deze belanden in de box. De woonkamer is weer opgeruimd en rustig. Zo aan het begin van januari is het weer goed geweest en ben ik er helemaal klaar mee. De box gaat dicht en wordt naar zolder gebracht. Opgeruimd staat netjes. Tot ergens in december! Dan mag alles weer opnieuw gaan shinen.

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: