sterrenbeeld
Body & Mind,  Persoonlijk

Sterrenbeeld

Sterrenbeeld ~ 1) Constellatie 2) Door een groep vaste sterren gevormde figuur 3) Dierenriem 4) Grote Hond 5) Gemini 6) Gesternte 7) Grote Beer 8) Kleine Waterslang 9) Kleine Hond 10) Kleine Beer 11) Lyra 12) Libra 13) Maagd 14) Monument voor kampioenen 15) Orion 16) Oven 17) Octant 18) Pegasus 19) Pauw 20) Pisces 21) Ram 22) Raaf 23) Sextant 24) Slangendrager

 

Ik ben op 28 februari geboren. Mijn sterrenbeeld is Vissen. Zelf lees ik nooit de horoscopen in tijdschriften of kranten. Hier liggen mijn interesses niet. Wat komt dat komt. Ik wil niet weten wat er misschien staat te gebeuren. En die financiële meevaller? Leuk, laat maar komen. Ik wil alleen niet naar deze voorspellingen leven.
Maar de karaktereigenschappen van een Vissen, dat wordt een ander verhaal. Hier kan ik me over het algemeen goed in vinden. Een opsomming met persoonlijke toelichting:

 

Fantasierijk en gevoelig
Dit is op mijn lijf geschreven. Ik bezit een enorme dosis fantasie. Daarom vond ik vroeger als kind het schrijven van opstellen ook zo leuk. Ik ging er helemaal in op. Mijn hoofd verzon, mijn hand schreef. Wanneer ik lees, kan mijn fantasie ook de vrije loop. Ik heb zo’n duidelijk beeld bij de personages en omgeving die in het boek worden geschetst. Uiteraard begint dit met een gedetailleerde omschrijving door de auteur, maar dit is voor mij enkel de basis. De rest fantaseer ik er zelf wel bij.

Gevoelig… ja, nogal. Ik heb dit niet altijd even makkelijk gevonden. Door mijn interesse in de spiritualiteit ben ik dit verder gaan ontwikkelen. De gevoeligheid hoort bij mij. Ik kan niet tegen onrecht (zowel bij mezelf als in mijn omgeving). Dit raakt me en kan me verdrietig maken.

 

Mededogend en aardig
Aardig en lief. Soms te lief. Ik heb inmiddels geleerd om voor mezelf te kiezen en hiermee dus liever en aardiger zijn voor mezelf. Ik ben nog steeds een lief persoon, maar dit gaat (meestal) niet meer ten koste van mezelf.

 

Intuïtief en sympathiek
Ja, ik luister heel erg naar mijn gevoel, mijn intuïtie. Ik zeg regelmatig tegen mezelf dat mijn intuïtie me niet in de steek laat. Het is alleen best lastig om hier naar (leren) te luisteren. Het hoofd neemt het vaak weer over en zegt/denkt: heb ik dit wel goed? Is dit niet stom?
En sympathiek; dit is eigenlijk een verlengstuk van het stukje mededogend en aardig. Daar staat alles wel in beschreven.

Maar ook:

 

Escapatisch en idealistisch
Soms is het fijn om mezelf even in een andere wereld te wanen. Er is zoveel ellende in de wereld en het kan af en toe heerlijk zijn om me hier even van af te sluiten. Is dit egoïstisch? Denk het niet. Zoals hierboven al staat, ben ik een gevoelig persoon. Ik bescherm me zelf doe hier af en toe even mijn ogen voor te sluiten. Dit kan ik heel eenvoudig doen, door een spannend boek te lezen of een goede serie te kijken. Ik ben even in een andere wereld en “vergeet” de wereld om me heen. Heel even maar, want wanneer Netflix of mijn e-reader uit gaat, ben ik er weer. Ik denk dan weer aan de alledaagse dingen die er zijn.

Idealistisch; op het internet zie ik het synoniem wereldverbeteraar staan. Ik ben wel iemand die persoonlijke idealen wil nastreven. De ene keer lukt me dit beter dan de andere keer. Maar de wil en intentie is er. Ik maak het ook graag mijn omgeving naar de zin en wil ik dat het goed met hen gaat. Dat zij in hun ideale wereld leven.

 

Geheimzinnig en vaag
Hier kan ik mij niet in vinden. Deze woorden passen niet bij mij. Ik ben een open boek. Of ik wil of niet, maar mensen die mij heel goed kennen, kunnen aan me zien als ik ergens mee zit. Ik kan er wel vaag en geheimzinnig over doen, maar dat is voor mij verspilde moeite. Ik kan maar beter met mijn probleem op tafel komen.

 

Zwakke wil en makkelijk te misleiden
Ik weet van mezelf goed wat ik wel (en niet) wil. Alleen soms is het alleen niet à la minute te realiseren. Gewoon omdat het moment of de situatie er even niet naar is. Moet ik dit punt parkeren tot een later moment. Is dit zwak? Denk zelf van niet. Als het op later maar wel wordt opgepakt en er iets mee wordt gedaan.

 

Een vis voelt zich thuis in het water. Soms alleen, soms in een school. Mijn gevoel geeft aan wat ik nodig heb. De rust van het alleen zijn of de gezelligheid van mensen om me heen. En hier luister ik naar. Voor mij is beiden goed. Elk op hun eigen moment.

 

 

#WOT; Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

Foto door: goo/pixabay

Geef een reactie