Zweet

Zweet ~ 1) Afscheidingsproduct 2) Afgevoerde afvalstoffen uit het lichaam 3) Deel van het lichaam 4) Huiduitwaseming 5) Huidvocht 6) Lichaamsvocht 7) Transpiratie 8) Transpiratievocht 9) Uiting van inspanning 10) Uiting van warmte 11) Vochtuitslag 12) Zweten 13) Zoutig vocht

 

Naar mijn mening hebben we een matige zomer gehad. De nazomer daarentegen doet het geweldig. Nog niet zo gek lang geleden kon ik goed tegen de warmte en kon het me buiten niet heet genoeg zijn. Hier kom ik inmiddels wel van terug. Ik vind het enorme zweten, zonder enige inspanning, niet meer fijn.

 

Ik kan dus niet heel goed meer tegen de warmte. Ik krijg sneller een bedrukkend gevoel in mijn hoofd en ik verplicht mezelf om voldoende water te blijven drinken. Ook het hardlopen in de hitte vind ik niet fijn. Ik heb het gevoel alsof ik door de hitte van een föhn loop. Maar goed, de training gaat in de meeste gevallen door. Met de training is het erg belangrijk om de hitte kwijt te raken en goed te kunnen zweten. Ook hiervoor geldt, goed drinken van tevoren.

 

Sinds kort heb ik een hemdje aangeschaft die ik aantrek op de warmere dagen. Ik merk gewoon dat ik hier goed in kan zweten. Ik blijf niet zitten met de hitte in mijn lijf. Het luie zweet kan eruit. Ik vind zweten met een inspanning als deze niet vies, maar ik verlang na een training wel heel erg naar fijne douche. Dat dan weer wel. En mijn kleding? Die gaat linea recta de wasmand in. Het moet wel schoon zijn als ik me opnieuw in het zweet ga werken.

 

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is een initiatief van Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

Foto door: BarbaraBonanno/Pixabay

4 Comments

 1. Joop

  9 september 2016 at 07:03

  Gisteren begon ik weer met fitness. Het was zo warm in het sportzaaltje dat het zweet me al na een paar minuten fietsen uitbrak (ik had ook veel te warme kleren aan).
  Welke hardloopschoenen draag jij?

  1. MissMarleen

   9 september 2016 at 13:28

   Ik draag schoenen van het merk Saucony.

   1. Joop

    9 september 2016 at 17:38

    Dat is toevallig: een collega van mij die 4x per week een uurtje hardloopt, draagt ook Saucony. Voorheen liep hij op goedkope schoenen, maar kreeg toen voortdurend blessures.

    1. MissMarleen

     9 september 2016 at 17:42

     Dit is al m’n tweede paar Saucony. Voor het kopen van m’n schoenen, laat ik een test doen. Beide keren zijn dit de beste schoenen voor mij gebleken.

Geef een reactie