Body & Mind

#100happydays

Wat is het?

Je zult het misschien wel op de diverse social media kanalen zijn tegengekomen… De #100happydays. Ja, mèt hashtag (#).
Ik ben deze challenge aangegaan. Ik word zo extra bewust gemaakt van de mooie dingen van de dag. Dit kan van alles zijn; mooie bloemen, een lekker stukje chocola of die heerlijke aardbeien. Kortom het moois zit in de kleine dingen. De kleine dingen die het groots maken. Ook al heb je even een rotdag, dan nog is er vast iets minuscuuls waar je blij van wordt.

Ik vind het voor mezelf van belang om hieraan mee te doen. Deze bewustwording vind ik belangrijk om te voorkomen, dat ik teveel op de automatische piloot ga doen en datgene niet meer zie wat er echt toe doet. Nu weet ik van mezelf dat ik de kleine dingen die zo groots zijn echt wel zie en waardeer. Ik wil er gewoon even bewust mee aan de slag.

Waar komt dit vandaan?

Hier begon het allemaal mee. De site geeft in andere woorden ook mijn visie aan. Kortom: sta stil bij de „kleine” dingen van de dag. Het hoeft geen materialisme te zijn. Ik zou zeggen: „juist niet!” Toch denk ik dat ik er niet onderuit kom door een keer helemaal happy te zijn met een cadeau dat ik mezelf heb gegeven.

Challenge

Ofwel uitdaging. Ga het aan. Niet met de ander, maar met jezelf. Daag jezelf uit verder te kijken en ga er bewust mee aan de gang. 100 dagen is best een tijd, maar ik denk dat hoe langer je het doet, des te beter het gaat. Oefening baart immers kunst. Er zijn mensen die alleen op Facebook hun challenge opschrijven. Ik vind het leuk om middels een foto mijn happy moment zichtbaar te maken. Op mijn Instagram plaats ik de foto’s met de hashtags #100happydays en #100happydaysmissmarleen. Vanuit Instagram deel ik dit happy moment op de diverse social media kanalen. Ik krijg er leuke reacties op; o.a. dat men er blij van worden. Dat word ik dan weer blij van.

Mijn uitdaging is nu ruim een week aan de gang en ik sta nog maar aan het begin, maar ik vind het nu al leuk.

 

Is #100happydays iets voor jou? En zou jij de uitdaging met jezelf aangaan?

4 reacties

Geef een reactie