Eten & drinken,  Fashion & Beauty

Fashion, proeven en muziek

Afgelopen zaterdagavond ben ik naar de modeshow “Back to Basic” geweest. Van de kleuren voor het komend najaar- en winterseizoen word ik toch wel erg blij. Donkergroen, bordeauxrood, navy, grey, zwart en mijn favoriete kleur taupe. Met het grijs en het zwart heb ik het wel een beetje gehad, tenminste ik draag deze kleuren niet in één geheel. Ik ben dan ook blij met de kleuren dit seizoen, deze kunnen het basiszwart en -grijs mooi aanvullen, zodat de outfit geen somber geheel is.

De show werd geopend door een vrouwenkoor uit de buurt. Zij zongen “Hallelujah“. Erg toepasselijk gezien de locatie waar de show plaatsvond; de plaatselijke kerk. Het lied werd ingezet door, als ik het goed heb gezien, twee vrouwen. Telkens kwamen er meer vrouwen van het koor bij die her en der in de kerk, tussen het publiek, gingen staan.

De mode in deze show is een knipoog naar de fifties. Ook zag ik van die heerlijk makkelijk zittende broeken, die je nooit meer uit zou doen. Ik zou deze broeken, de joggingbroek, chique te maken met een mooie blazer en pumps.
De vele leuke jurkjes trokken mijn aandacht. Dit is zo ontzettend vrouwelijk en ik houd hiervan. Ik vind dat ik wel zo’n jurkje in mijn kast moet hebben. Deze jurkjes motiveren mij om lekker te blijven hardlopen.

Tussen het showen door was er een heuse “preuverie”, eerst het koude en hierna het warme gedeelte. Elk met de bijbehorende wijnen. En zoals wellicht bekend, ben ik gek op lekker eten. Dus dit stond me wel aan.

foto preuverie
Preuverie

Na de eerste preuverie werd het publiek verrast door mooi gezongen liedjes. En de akoestiek in de kerk is toch wel erg mooi. Ik kan hier echt kippenvel van krijgen. Na de liedjes werd de show voortgezet. Ik vond niet alles even mooi (ging eigenlijk maar om één of twee outfits), maar dit is natuurlijk erg persoonlijk. Met bepaalde kleuren heb ik niet zoveel. Dus als de geshowde kleding in een andere kleur zou zijn, kan ik maar zo mijn mening herzien. Ik loop echt warm voor de mooie bordeaux- en taupekleuren. Ik vind het nu (begin september) nog iets te vroeg om deze kleuren te dragen, ook gezien de temperatuur buiten. Want koud is het nog niet. Maar als je een maandje verder bent, dan kunnen we vast de mooie najaars- en wintermode aan.

Ook de tweede preuverie was echt heerlijk. Ik heb mijn eerste stamppotje van het seizoen alweer achter de kiezen. En ja, dit vond ik ook wel weer erg lekker. Na de tweede preuverie werd de finale van de show ingezet. Model Michelle werd samen met een kapster het toneel (lees: altaar) opgeroepen. Michelle had al de basis van een Avant Garde kapsel. De kapster heeft het kapsel voor het oog van het publiek afgerond. Het is geen alledaags kapsel, maar wel erg kunstig gestyled.

Avant Garde kapsel
Avant Garde kapsel

Ik moet nog maar eens goed inventariseren wat ik komend seizoen allemaal nodig heb. Alhoewel ik wel denk dat ik nieuwe kleding “moet” aanschaffen. Wat een akelig vooruitzicht is dit toch weer.

Ik ben altijd al een liefhebber van kleding geweest en dit zal ook altijd wel zo blijven.

Geef een reactie