Films, series & muziek,  Sport & ontspanning

Alicia Keys en ander leuks…

Ik mocht dit weekend weer een paar dagen onze hoofdstad vertoeven. Wat vind ik dit toch een geweldige stad, het voelt bijna als thuiskomen. Heel bijzonder, want ik heb er nooit gewoond.

Enige tijd geleden hebben we kaartjes gekocht voor het concert van Alicia Keys in Ziggo Dome. Ik vind haar één van ’s werelds beste zangeressen. Dus toen we hoorden dat ze met de “Girl on Fire” tour ook ons land aan zou doen, hebben we snel kaarten besteld. Hier heb ik geen moment spijt van gehad!!

Aangezien we na het concert niet meer naar huis wilden rijden en ik dus erg graag in de stad wil verblijven, hebben we afgelopen donderdag nog een hotel geboekt. We verbleven in het Fletcher Hotel. Het is een vier sterren hotel op een half uurtje lopen van de Ziggo Dome. Ik houd wel van dit soort hotels. Het heeft een erg mooie, moderne architectuur.

Douche

Wastafel

Bed

Nadat we hebben ingecheckt en de trolleys naar de kamer hebben gebracht, hebben we onszelf eerst maar eens getrakteerd op een drankje in de bar. Aangezien het buiten prachtig weer was, wilden we uiteraard lekker de zon in. Dit was in de bar zelf niet mogelijk, dus op naar het dakterras.

Dakterras

We hebben heerlijk een paar uurtjes in de zon vertoefd. We zijn niet meer naar de stad geweest. We hadden op dat moment alles wat we nodig hadden. Zon, een drankje en fijne gesprekken. Dus waarom zouden we ons verplaatsen?

Tegen half zes zijn we richting het restaurant gegaan. We hebben hier een heerlijke amuse, voorgerecht en diner gehad. Voor het dessert was helaas geen tijd meer. Alicia zou immers niet op ons wachten ;)

We hebben besloten lopend naar de Ziggo Dome te gaan. Toen we hier aankwamen was het voorprogramma reeds begonnen. We hadden nog alle tijd voor de hoofdact. We konden op ons gemak een drankje halen en onze (zit)plaatsen opzoeken.

Toen Alicia Keys het podium betrad, bracht ze haar mooiste nummers ten gehore. Echt van die momenten dat ik kippenvel over m’n hele lijf had. Enkele favoriete nummers van mij zijn “Girl on Fire“, “If I ain’t got you“, “Karma“, “Brand new me“, maar haar allermooiste nummer vind ik toch zeker “Empire state of mind“. Deze laatste was ook het laatste nummer dat ze ten gehore bracht.

Na het concert gingen we weer terug naar het hotel. Ik had ook wel de knollen op. Vanochtend ging op tijd de wekker. We wilden er immers nog een leuke dag in Amsterdam van maken.

Na het ontbijt hebben we de trolleys ingepakt en hebben we uitgecheckt. We zijn vervolgens naar de stad gegaan. We zouden een cultureel uitstapje doen en het Rijksmuseum bezichtigen. Deze staat al een poosje op mijn lijstje en ik was verheugd dit vandaag te gaan doen, totdat we binnenkwamen en de rij bij de kassa zagen. Het zou nog wel even duren voor we binnen waren en we hebben dus besloten niet naar binnen te gaan :(. Helaas blijft dit bezoek dus nog even op mijn lijstje staan. Maar ieder nadeel heeft z’n voordeel; een goede reden om opnieuw een bezoek aan Amsterdam te brengen.

Inmiddels ben ik weer thuis en kijk ik terug op een heel fijn, muzikaal, gezellig, zonnig weekend!!

Eén reactie

Geef een reactie