alleen zijn
Body & Mind,  Persoonlijk

Alleen zijn

Alleen zijn ~ 1) Afgelegen 2) Afgezonderd 3) Afzonderlijk 4) Apart 5) Blotelijk 6) Enkel 7) Exclusief 8) Enkel of enkele 9) Eniglijk 10) Enig 11) Enige 12) Eenzaam 13) Enkel omdat er niemand bij is (crypt.) 14) In je eentje 15) In zijn uppie 16) Louter 17) Maar 18) Niet vergezeld 19) Niet onderling 20) Niemand 21) Niet samen 22) Onvermengd 23) Onvergezeld 24) Puur 25) Uitsluitend 27) Uniek 28) Uppie 29) Solo 30) Slechts 31) Solitair 32) Verlaten 33) Zuiver

 

Ik kan heel goed alleen zijn. De rust die ik even nodig heb om de drukte te laten voor wat ie is. Ik heb deze balans nodig. Op mijn werk de aanwezigheid van collega’s. We voeren echt geen hele gesprekken gedurende de dag, maar af een toe een praatje of samen lachen vind ik heerlijk. Gewoon het idee dat er iemand is. Het theeglas dat wordt bijschonken. Het getik op het toetsenbord tegenover en naast me. De muziek die zacht uit de radio galmt. Maar als ik dan een dag alleen op een ander kantoor zit, vind ik ook dit niet erg. Ik pak deze momenten om dingen af te wikkelen, zodat ook hier een streep door kan worden gezet.

 

En als we dan een avond met vrienden hebben afgesproken, kijk ik hiernaar uit. We praten bij, delen onze gedachten, momenten en wat we mee hebben gemaakt. Soms te foute muziek via YouTube, maar dit zijn de avonden die ik koester. Gezelligheid kent geen tijd is op deze avond regelmatig een feit. Maar hoe leuk deze avonden ook zijn en hoezeer ik hier naartoe kan leven, ik heb hierna ook dat moment van rust nodig. Met een goed boek of een spannende film op de bank. Even alleen (met vriend en hond, dat wel).

 

Het alleen zijn geeft me (innerlijke) rust. Mijn lijf vraagt hiernaar na veel drukte en ik negeer dit niet. Laat mij maar gaan. Vergezeld met mezelf. In situaties als deze ben ik prima gezelschap voor mezelf.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

 

Foto door: Pixabay/Unsplash

Geef een reactie