Social Media

Appletje Eitje

iOS7Ik zat er woensdagavond helemaal klaar voor. Om of rond 19.00 uur zou de nieuwste update iOS7 van Apple komen. En ja hoor, de exacte tijd heb ik even gemist, maar ik kon de update doen. Dus iPhone en iPad gekoppeld aan snoer en WiFi en installeren maar… Bij de iPhone werd aangegeven dat de installatie zo een uurtje of vier zou duren. Bij iPad zou het allemaal nog langer duren.

Via Twitter las ik al her en der dat er foutmeldingen e/o verbindingsproblemen zouden zijn. De installatiegoden waren me goed gezind, want het ging vlekkeloos. Ik denk dat “men” vond dat ik dat de laatste tijd voldoende errors heb gehad. De installatie heeft bij mij ook geen vier uur (of langer) geduurd. Bij de iPad duurde het een uurtje en bij de iPhone zo een anderhalf uur. Dus dit viel allemaal reuze mee.

Wat ik ervan vind

Mijn eerste gedachte over de update is dat ik de nieuwe lay-out fris, speels en kleurrijk vind. Het oogt chiquer en strakker. Ik hoef ook, op een paar dingen na, niet heel erg te wennen. De witte lay-out binnen het berichtenscherm vind ik erg mooi. Volgens mij kun je dit scherm niet op “donker”, “zwart” of een ander kleurtje zetten. Correct me if I’m wrong. Ik kon het in ieder geval niet vinden.

berichtenscherm

Bij de foto’s zag ik een duidelijke verandering. De bestaande foto’s op mijn iPhone staan nu geselecteerd op dag/datum. Lekker overzichtelijk. Ik houd van overzicht. Indien nodig kun je de foto’s of stuk voor stuk wissen of per dag/datum.

En dan het multitasken. Ik neem aan dat iedere Applegebruiker weet dat je met een dubbele klik op de homeknop kunt multitasken. Ik vind het erg handig dat je met de laatste update de openstaande apps kunt sluiten door simpelweg naar boven te swipen. Ik las via Twitter al dat dit niet bij iedereen duidelijk was. Ik heb een filmpje gevonden, waar dit wordt voorgedaan. Even spieken is toch wel handig.

De echte grote mensen reviewers hebben vast veel  meer nieuws gevonden en toegelicht. Dit is lekker mijn eigen Jip en Janneke versie. Conclusie: ik ben helemaal happy met iOS7. En de installatie ging voor mij redelijk snel en het was erg simpel. Appletje eitje, zeg maar.

Geef een reactie