Fashion & Beauty

Back to Basic

Toen ik afgelopen dinsdag met de auto over de N18 reed, werd mijn aandacht getrokken naar een groot bord, het bord van Marie*

Foto met toestemming van Marie* geplaatst
Foto met toestemming van Marie* geplaatst

Mijn gedachten gingen een leven leiden, dat kunnen ze, en ik voelde ter plekke een blog opkomen. Ik vind Marieke* een vrouw die uitblinkt met haar creativiteit en organisatietalent.

Hoe zij vijf jaar geleden haar winkel opent in een dorp waar het gros terughoudend en kat-uit-de-boom-kijkend is (niets mis mee, dit zit in de genen van vele Achterhoekers). De opening was groots, dat weet ik nog wel. In de kerk, De Oude Mattheüs, stond een heuse catwalk. Doordat de show in de kerk plaatsvond, gaf dit een heel mooie, intieme sfeer. Zover ik mij kan herinneren (ik zat in een tijd waar nogal wat langs me heen is gegaan) was iedereen enthousiast over de show en de hele opzet hiervan.

In de laatste vijf jaar heeft Marieke* mij steeds weer (en meer) verbaasd over haar creativiteit en hoe deze werd omgezet in ware evenementen, alleen of samen met andere ondernemers. Ieder jaar is er wel een show geweest; “Gold” (2009), “No Guts No Glory” (2010), “Culinaire Show” (2011) en de “Running Show” (2012). Ongeveer een halfjaar geleden ben ik ook nog naar de modeshow bij de Karwei geweest. Een catwalk midden in een bouwmarkt. Mariekes mooie modellen in combinatie met de stoere mannen, zwaaiend met douchekoppen of gereedschap. Ook dit is niet alledaags en hierdoor erg verrassend. Flair Haarmode heeft Marie* deze jaren bijgestaan door de haren van de modellen te doen.

Inmiddels zijn we vijf jaar verder en gaan we “Back to Basic“. Wat er gaat gebeuren is voor de meesten nog een raadsel. Ja, voor mij ook. Wel wordt er in de De Oude Mattheüs op 7 september a.s. opnieuw een modeshow gehouden. In deze show wordt teruggeblikt op de laatste vijf jaar. Met medewerking van diverse plaatselijke ondernemers wordt de show ongetwijfeld groots. Op de flyer die ik in huis heb, zie ik de medewerking van de plaatselijke slijterij, Bakkerij Schreuder, Ami kappers, De Klok en Boenders Bakkerij/Slagerij. Nog vele anderen zullen ook hun medewerking verlenen aan dit evenement.

7 september a.s. is dus de grote dag van de show, eh… twee shows. ’s Middags om 15.00 uur zal de eerste plaatsvinden en ’s avonds om 20.00 uur zal de tweede show beginnen. En alsof dit niet voldoende is, heeft het creatieve brein van Marieke* overuren gedraaid. In de aanloop naar de show heeft ze nog van alles bedacht. Je kunt je opgeven voor een workshop keramiek van Janet Timmerije. Ik herken het werk van Janet uit duizenden. Ik vind het mooi dat zij haar heel eigen stijl heeft en hier erg herkenbaar mee is. Ook maak je kans op gratis entreekaarten voor de middag- of avondshow. Je krijgt de kans om Geert Slaats, de ontwerper achter Grotesque, te ontmoeten. Hiervoor dien je je wel op te geven, zodat er voldoende versnaperingen zijn. Hoewel Marie* een damesboutique is, kun je bij haar ook de mannenschoenen van Grotesque bestellen. Hoe handig is dat!!

Reeds eerder werd bekend gemaakt dat je je eigen tas kunt ontwerpen. Iedereen mag op zijn/haar manier een tas ontwerpen; groot of klein, dat is om het even. De tassen dienen voorzien te zijn van “iets van Marie*”, op welke manier dan ook. Ik ben heel benieuwd welke creaties er worden geshowd. Ik denk dat in een ieder meer designerstalent zit, dan de ontwerpers zelf weten. De tassen van de drie winnaars/winnaressen verdienen tijdens de show een ereplekje. En het is toch helemaal geweldig als “jouw” tas te zien is om de schouder (of in de hand) van één van de modellen.

Woensdag was ik in de winkel en ik hoorde dat Mirella Hammer ook haar gezicht zal laten zien. Ik voelde me helemaal aangetrokken tot haar prachtige sieraden. Mirella zal 31 augustus a.s., tussen 11.00 uur en 16.00 uur, opnieuw bij Marie* in de winkel zijn. Dus… benieuwd naar de ontwerpster achter dit mooie merk en werk? Grijp die kans!

Het is voor mij nog niet duidelijk of ik 7 september a.s. bij de show kan zijn. Maar mocht het me lukken (en er zijn nog kaarten) dan ga ik zeker “Back to Basic”.

 

Geef een reactie