Fashion & Beauty

Barbie’s Birthday Bash

Barbies birthday

Dit jaar is Barbie 50 jaar in Nederland. Bij Tassenmuseum Hendrikje is er vanaf vandaag t/m 4 mei 2014 een tentoonstelling “Barbie’s Birthday Bash”. Dit lijkt mij leuk! Als kind heb ik Barbies verslonden. Ik was een echt meisje-meisje en gek op poppen. Ik had dan ook een behoorlijke voorraad van deze poppen.

In de “inbouwkast” op mijn slaapkamer had ik dan ook een heus poppenhuis gemaakt; twee (of waren het er drie) etages helemaal ingericht. Heel wat uurtjes was ik zoet met haren kammen en de poppen mochten tig keer per dag van outfit veranderen (samen met mijn zus kon ik fijn fantaseren en beleefde Barbie allerlei avonturen). Door het vele kammen ging uiteindelijk de glans van het blonde haar verloren  en nam het doffe “kroeshaar” de overhand. Als het dan weer februari was had ik altijd wel weer een cadeau te vragen: een nieuwe barbiepop.

Inmiddels ben ik het poppenstadium allang gepasseerd, maar het meisje-meisje in mij heeft plaatsgemaakt voor de vrouw-vrouw. Ik ben gek op typisch vrouwendingen; mooie kleding, nagellak en tassen. Toen ik een paar weken geleden tijdens een culturele dag met een vriendin in Amsterdam was, hebben we op de valreep nog een bezoekje gebracht aan Tassenmuseum Hendrikje. Al met al hebben we zo’n 40 minuten hier rondgekeken. Dit was echt te weinig tijd voor dit ontzettend leuke museum. Ik denk dat ik me hier wel een paar uur kan vermaken. Er staan zoveel tassen. In die 40 minuten heb ik never-nooit-niet alles goed kunnen bekijken.

Barbies en tassen in één museum, dat is echt iets voor mij. Ik hoop dat ik de komende tijd de mogelijkheid vind om Barbies 50ste verjaardag in Nederland te komen vieren. Ik weet dat zowel het kind als de volwassen vrouw in mij zich prima een paar uur kan vermaken.

Geef een reactie