Lezen & schrijven

Bloginterview door Mary Sjabbens

Bloginterview door @marysjabbens

Onlangs heeft Mary Sjabbens mij benaderd voor het bloginterview. Mijn eerste gedachte was: dat kan ik niet. Gelukkig werd die gedachte snel weggevaagd. Ik voelde mij immers erg vereerd dat Mary mij vroeg. Er zijn mij al vele bloggers voorgegaan. Deze kunnen jullie terugvinden op Mary’s persoonlijke blog.

In mijn mailbox kreeg ik de vragen voor het bloginterview. Ik ben ervoor gaan zitten en heb met veel plezier de vragen van Mary beantwoord. Ik vond het leuk om te doen; ik ben er immers heel bewust mee bezig geweest.

 • Wil jij je even voorstellen?

Natuurlijk wil ik dit. Mijn naam is Marleen (op Twitter ben ik te vinden als @_MissMarleen). Ik ben 38 jaar en woon en werk in het oosten van het land. Ik werk al ruim 7 jaar met veel plezier op de commerciële binnendienst bij een assurantiekantoor in mijn woonplaats. In mijn vrije tijd kijk ik graag naar films en series, luister ik naar muziek (ik heb een heel uitgebreide smaak, dus vraag me niet naar één favoriete artiest), ben ik dol op lekker eten en heb ik mijn hobby gevonden in het hardlopen.

 • Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

Zolang ik me kan herinneren vind ik het leuk om te schrijven. Als kind had ik een rijke fantasie en daardoor vond ik het heerlijk om opstellen te schrijven. Ik vond vooral Taal het leukste vak op school, en met name de spelling en het maken opstellen. Op de diverse social media ben ik bloggers gaan volgen. Het begon mij te kriebelen om ook (weer) te gaan schrijven. Ik ben op zoek gegaan naar een goede blogsite waar ik fatsoenlijk mee uit de voeten kon en heb de eerste blogs geschreven en gewist. Net zolang totdat ik er tevreden mee was.

 • Hoe lang blog jij al?

Ik blog nog niet zolang. In april 2012 heb ik m’n eerste blog geschreven en deze online gezet. Ik ging uit eten en speelde bij voorbaat al met de gedachte om hier over te gaan schrijven. Ik vind het nog wel eens lastig om een onderwerp te bedenken en nu had ik een eerste onderwerp.

 • Hoe vaak blog jij?

Ik heb hier geen regelmaat in. Ik blog wanneer ik een leuk onderwerp heb, wanneer ik inspiratie heb, waar ik wat mee kan. Ik heb wel standaard een notitieboekje en een pen in m’n tas. Als mij een onderwerp te binnen schiet, schrijf ik het hierin op. Op een later tijdstip ga ik ermee aan de gang om te kijken of het kan uitwerken tot een blog waar ik tevreden over ben.

 • Heb jij vaste tijden waarop jij je blogs schrijft?

Ik heb geen vaste tijden. Bij mij komt het, omdat ik overdag werk, al gauw neer op de avonden en in het weekend. Ik vind het heerlijk om op de bank te zitten met de laptop op schoot en een muziekje op de achtergrond te hebben. Dit zijn wel de omstandigheden waarbij ik het beste kan schrijven.

 • Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?

Ervoor gaan zitten werkt voor mij niet. Bij mij moet in de loop van de dag of bij een bezigheid het onderwerp te binnen schieten. Ik probeer wel redelijk alert te blijven. Ik schrijf mijn idee vervolgens in het notitieboekje om er later voor te zitten en de blog uit te werken.

 • Blog jij over alles?

Nee, ik blog niet over alles. Ik blog over “ditjes en datjes”. Over vrij onschuldige dingen als leuke muziek, een fijn weekend en soms bestaat de blog hoofdzakelijk uit foto’s; beelden zeggen soms meer dan 1000 woorden. Ik heb een drempel om erg persoonlijke dingen over mezelf en mijn omgeving te schrijven. Ik ben dan toch iets teveel gesteld op mijn privacy en met name op de privacy van mijn familie en vrienden. Ik zal dan ook nooit een naam (zonder toestemming van diegene) noemen.

 • Hoe zou jij jouw blogs omschrijven?

Ik vind mijn blogs (nu nog) een allegaartje. Naarmate ik meer blogs schrijf wil ik hier een vaste lijn in zien te krijgen. Ik schrijf nu echt alleen maar wat ik leuk vind, waar mijn interesse ligt. Ik heb hier geen problemen mee, het is immers een persoonlijke blog.

 • In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?

Ik houd geen rekening met mijn lezers. Ik schrijf vanuit mezelf. Ik vind dan ook dat ik op de allereerste plaats rekening moet houden met mezelf. Ik wil voor de volle 100% achter m’n blogs staan. Als ik ook maar één procent mis, zal ik de blog niet publiceren.

 • Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?

Ik heb er nu niet mee te maken, maar ik denk dat ik voor mezelf niet ga schrijven over bijvoorbeeld een medische situatie. Ik vind het ontzettend knap van bloggers die dit wel doen. Het van je af schrijven is toch een stukje verwerking, de situatie een plaats geven. Als ik het van me af zou schrijven, zou ik de blog op “privé” zetten.

 • Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?

De statistieken zijn (nog) niet belangrijk voor mij. Ik ben nog maar relatief kort aan het bloggen. In de toekomst, wanneer ik meer tijd heb, wil ik dit vaker en frequenter gaan doen. Ik heb er vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Ik kan me zo voorstellen dat ik dan wel benieuwd naar de statistieken zal worden. Het is toch leuk om te kijken hoe je blog “op de markt” ligt.

 • Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?

Ik deel mijn blogs via Twitter, Facebook, Tumblr en heel soms via Google+ en Path. Ook hebben er een paar mensen zich aangemeld via mijn website. Zij krijgen een e-mail wanneer er een nieuwe blog van mij online is.

 • Ben je tevreden over jouw site?

Nee. Daar ben ik nog niet helemaal tevreden over. Hier valt zeker nog wat aan te verbeteren. Maar dit is iets dat komt te zijner tijd wel.

 • Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?

Ik krijg heel positieve reacties. Men vindt het “makkelijk weg lezen”. Dit is iets wat ik in mijn kinderjaren ook al hoorde. Ik vind het zelf ook fijn om blogs te lezen zonder een regel drie keer na te lezen om deze vervolgens nog steeds niet te begrijpen. Ik ben dus blij met dit fijne compliment.

Dit waren de antwoorden op de vragen van het bloginterview. Langs deze weg bedank ik Mary dat ze mij deze kans heeft geboden. Ik dank de lezers voor het lezen. Vergeten jullie Mary niet te volgen op Twitter?! Haar accountnaam is @marysjabbens.

Eén reactie

Geef een reactie