boblijn
Fashion & Beauty

Boblijn

Mijn haar is me heilig. Ooit heeft iemand mijn haar een keer drastisch „verknipt”. De buitenwereld zag het niet zo zwart als ik, maar ik was ontroostbaar. Sindsdien is het voor mij uiterst belangrijk dat ik een kapper heb, die raad weet met mijn krullen. Ik vond het dan ook reuze spannend toen ik recentelijk koos voor een boblijn.

Ik ben echt iemand die lang haar prachtig vind, mits dit lange haar een mooie volle en verzorgde bos is. Wanneer droge en gespleten punten de uiteinden „sieren”, word ik snel minder enthousiast. Jarenlang probeer ik mijn krullen te laten groeien. Aan de uitgroei te zien, groeit mijn haar wel, maar waar die lengte dan toch blijft? Het is net of het haar bij een bepaalde lengte zegt: dit is wel lang genoeg zo, ik doe niet meer en gooit de handdoek in de ring.

Ik wilde mijn haren laten groeien om net zo’n mooie vlecht als Lauren Verster te creëren of net zo’n prachtige staart als Blake Lively. Maar doordat het met de groei niet opschoot en ik er even helemaal klaar mee was, ging ik via Pinterest op zoek naar leuke boblijn kapsels. En mijn ogen werden geopend of eigenlijk heropend, want jaren geleden heb ik wel eens eerder een boblijn gehad. Wat is zo’n bob toch ontzettend leuk en supervrouwelijk. Mijn zoektocht werd voortgezet. Ik moest immers op zoek naar een bob welke geschikt is voor mijn krullen.

Deze bob van actrice Keri Russell bracht me over de streep. Ik was overtuigd, de schaar moest erin. Op deze manier kan mijn hier „opnieuw” beginnen met de groei naar eventueel een mooie lange, maar vooral volle bos. Tenminste als ik de bob weer beu ben.

Toen ik afgelopen vrijdag de salon betrad was ik ontzettend nerveus. De geur vertelde me dat ik bij een kapsalon was, maar wat mijn zenuwen betrof, kon ik net zo goed bij de tandarts zitten. Eerder schreef ik al dat mijn kapster kan toveren. Ze heeft gouden vingers en zij is de enige die aan mijn haar mag komen (dit heeft te maken met de eerder beschreven overenthousiaste kapster). Dus ik gaf me volledig aan haar over.

Of ik er klaar voor was? Nope… Maar het moest gebeuren. De schaar ging in mijn haar. Mijn lokken vielen op de grond. Toen ik later de „schade” bekeek vond ik de hoeveelheid die eraf is geknipt reuze meevallen. Omdat ik dus van nature een krullenbos heb, wilde ik graag dat mijn bob chique (dus met een mooie grove krul) werd gestyled. Ook dit is voor mij naar volle tevredenheid gelukt.

Nu ik mijn nieuwe kapsel alweer een paar dagen heb, kan ik echt zeggen dat ik voor mij de goede keus heb gemaakt. Ik kan het zelf op twee manieren stylen; met mijn eigen krul en ik kan de krul grover maken door er een Carmen krulset in te zetten. Zelfs met een bob kan ik meerdere kanten op.

 

Geef een reactie