boek
Lezen & schrijven,  Persoonlijk

Boek

Boek ~  1) Afdeling van een koeienmaag 2) Album 3) Anderwoord 4) Band 5) Bepaald aantal 6) Bundel 7) Bundel bladen 8) Een samengebonden aantal bedrukte bladen 9) Gebonden vellen papier 10) Gedrukt werk 11) Geschrift 12) Grafisch product 13) Grafisch produkt 14) Hoeveelheid papier 15) Informatiedrager 16) Lectuur 17) Leerbundel 18) Leermiddel 19) Leermiddel

 

Ik lees graag en dus ben ik dol op boeken. Het papieren exemplaar heeft zeker haar charmes, maar deze heeft, met uitzondering van kookboeken, allang niet meer mijn voorkeur. Drie jaar geleden ben ik overstag gegaan en kocht ik mijn e-reader. En ik mag wel zeggen, ik ben eraan verknocht.

 

’s Avonds voor het slapen gaan even nog een hoofdstuk lezen. Door het zachte licht (mijn e-reader is voorzien van een lampje) geeft dit geen problemen om de slaap te vatten. Dit is met televisie, iPhone en iPad nog wel eens anders. Verder geeft het lezen veel minder prikkels dan bijvoorbeeld de Twitter of Facebook timeline. En lezen is een mooie afsluiter na een drukke dag of online bezigheden.

 

De boeken die ik lees zijn over het algemeen geen dunne boeken. Toen ik nog fysieke boeken las, vond ik het vervelend om deze vast te houden wanneer ik op mijn zij lag. Dit geeft lichamelijk nogal wat pijntjes. Ook dit is een reden waarom ik dweep met mijn e-reader. Licht van stuk, geen ongemakkelijke houdingen en het weegt bij vakanties geen kilo’s in de koffer of handbagage. Dus eigenlijk kun je kilo’s boeken meenemen in één simpel apparaat.

 

“We read to know we’re not alone.” 
― William Nicholson

 

Ik koop mijn e-books via bol.com of blz.nl. Aankopen via bol.com zijn appeltje-eitje. Mijn Kobo en bol.com account zijn gekoppeld. Bij aanschaf van een boek, is deze erg eenvoudig te synchroniseren waardoor deze direct op de e-reader staat.

 

In mijn omgeving is het merendeel nog een voorstander van de fysieke boeken. De geur, het omslaan van de bladzijden, het vooruit- of teruglezen. Erg leuk allemaal, maar dit weegt voor mij niet op tegen het gemak van mijn e-reader. Wanneer deze het begeeft, koop ik zonder twijfel een nieuwe.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Foto door: Pixabay/Pexel

Geef een reactie