Body & Mind,  Persoonlijk

Boeken met levenslessen

Ik ga zitten achter mijn bureau. Mijn laptop ligt aan de oplader. Ik kies voor de rust, want hier moet ik van mezelf goed voor zitten. Ik betrap mezelf er later op dat ik geen muziek heb aangezet. Het is muisstil. Ik heb de stilte nodig om naar binnen te gaan en me hierin niet te laten afleiden.

 

Mijn hoofd gaat flink wat jaren terug. Terug naar het gevoel en de emotie die ik op dat moment voelde. Ik heb het koud, maar ga gestaag door. Ondanks dat het een ervaring of leerschool is die ik achter me neer heb gelegd, vind ik het vreemd om terug te gaan. Ik bedenk dat het goed is om dit te doen. Zo kom ik erachter of ik het écht heb verwerkt. En hoe reageer ik er nu op?

 

Nu weet ik het zeker. Het heeft me destijds flink geraakt, maar het is goed zo. Het moest gebeuren. Ik heb het hoofdstuk dat me flink bezig heeft gehouden echt afgesloten. Dat boek is uit. Het heeft me heel erg veel geleerd. Er is weer bevestigd dat levenslessen niet altijd even leuk zijn, maar leerzaam?! Dat zeker. En ik ben dankbaar dat ik mag blijven leren. Op persoonlijk en emotioneel vlak.

 

“Don’t cry because it’s over, smile because it happened.”
― Dr. Seuss

 

Mijn vingers ratelen over het toetsenbord. Met het schrijven van de opdracht weet ik dat ik het leerzame hoofdstuk van destijds echt voor mij is gesloten. Ik mag het boek opendoen om terug te bladeren en fragmenten te lezen, maar ik hoef het niet helemaal opnieuw te ervaren. Voor de toekomst staan er voor  mij zonder twijfel nog vele boeken met levenslessen op stapel die ik mag lezen en hiervan te leren. Zo werkt dit nu eenmaal.

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

2 reacties

Geef een reactie