cadeau
Body & Mind,  Persoonlijk

Cadeau

Cadeau ~ 1) Aardigheid 2) Aangeboden geschenk 3) Donatie 4) Dotatie 5) Dat geschenk kost niets (crypt.) 6) Geschenk 7) Gift 8) Om niet 9) Present 10) Presentje 11) Surprise 12) Schenking 13) Voor niets present 14) Voor niets present (crypt.) 15) Waardoor iets van eigenaar verandert

 

Cadeaus worden veelal gekoppeld aan bijvoorbeeld verjaardagen en feestdagen. Maar cadeautjes liggen op de loer.
Afgelopen dagen dienden bij mij de cadeaus zich aan. Deze week ben ik een dag uit geweest naar het schitterende Zutphen. De stad zelf is met haar panden en knusse eet- en koffietentjes al een cadeau op zichzelf. Toen we de dag ervoor op de app keken leek het weer tegen te zitten. Maar op een (of twee) keer na moesten we rennen dan wel de pas versnellen om te kunnen schuilen. Verder regende het toen we ons ergens binnen bevonden. Meestal scheen de zon. De warmte die je voelt op een frisse februaridag. Wetende dat het niet lang meer duurt, voordat de winter plaats mag maken voor de lente. De narcissen komen zelfs al uit de grond!

 

Op de terugweg naar huis stond de maan als een enorme gele bal voor ons aan de horizon. Een foto maken lukt niet. De lampen van de straatlantaarns en de autolampen eisen hun aandacht op. Ook op latere momenten lukt het me niet de maan te fotograferen. Mijn iPhone is hier toch niet het geschikte apparaat voor. Enerzijds vind ik het jammer. Dit zouden van die mooie plaatjes kunnen zijn om op Instagram of Snapchat te delen. Mijn vriendin geeft het al aan: “deze maan is ons cadeau, deze laat zich niet delen”. Ik beaam dit en doe mijn telefoon weer in mijn tas. Dit prachtige plaatje is van ons!

 

Dit weekend is een vol weekend, mede doordat ik mijn verjaardag vier. De kamer zal vol zitten met familie en een paar vrienden. Erg groots vier ik mijn verjaardag al jaren niet meer. Dit hoeft ook niet, voor mij is het goed zo. Voordat ik mensen bij mij over de vloer laat komen, wil ik mijn huis aan kant hebben. Ook wil ik met een fijne traktatie komen. Een paar weken geleden proefde ik een heerlijke taart. Ik wist het, hierop wil ik mijn bezoek trakteren. Maar een huis aan kant, de boodschappen, een bezoekje aan de kapper en een taart bakken, hiervan begin het me wel te duizelen. Hoe doe ik dit op een vrije zaterdag? Het kon nog net. De vrijdagmiddag voor dit verjaardagsweekend vrij vragen. De hulp die ik krijg om het huis aan kant te krijgen en om de taart te bakken, komen als een geschenk! Cadeaus zitten allang niet meer altijd ingepakt. Cadeaus zijn voor mij ook die momenten en die mensen waar ik zo dankbaar voor ben!

 

 

 

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

 

 

Foto door: idee-scheibe/pixabay

Geef een reactie