capaciteiten
Body & Mind,  Persoonlijk

Capaciteiten

Capaciteiten ~ 1) Aanleg 2) Begaafdheid 3) Bekwaamheid 4) Bevattingsvermogen 5) Draagkracht 6) Draagvermogen 7) Gave 8) Geschiktheid 9) Inhoud 10) Inhoudsruimte 11) Inhoudsvermogen 12) Knobbel 13) Kracht 14) Kundigheid 15) Kunnen 16) Kwaliteit 17) Laadvermogen 18) Onderlegdheid 19) Ressource 20) Scherpzinnigheid 21) Talent 22) Vermogen 23) Vernuft 24) Volume

 

Ieder mens heeft capaciteiten. Ook ik (en jij) als individueel. Het is aan mij om deze te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Dit gebeurt met vallen en opstaan of in mijn geval met schrijven en schrappen. Ik denk dat niemand alles kan, maar iedereen kan wel iets (of meerdere dingen) waar hij of zij in uitblinkt.

 

Als kind zijnde hoorde ik al dat ik goed was in schrijven. Samen met mijn vroegere vriendinnetje hadden we een schriftje waarin we verhalen schreven naar elkaar. Ik kreeg heel vaak het compliment dat het een leuk verhaal is geworden en dat dit erg makkelijk te lezen was. Nu eenmaal volwassen en een blog rijker hoor ik dit nog vaak. Mijn schrijfsels zijn laagdrempelig en de zinnen zijn niet moeilijk. Mijn capaciteit ligt bij het schrijven.

 

Omdat stilstand achteruit gang is, ook als iets je goed ligt, vind ik het belangrijk om mezelf altijd te blijven ontwikkelen. Meerdere keren volgde ik een paar jaar terug de BlogAwayNL (online blogcursus). De opdrachten waren niet altijd even eenvoudig, maar het is wel eens goed om dieper na te denken. De letters, woorden en zinnen vormen zich hierna wel op het witte scherm. En het hoeft ook niet altijd als vanzelf te gaan. Wanneer er een uitdaging is, is dit ten gunste van je eigen ontwikkeling. Je eigen capaciteit groeit hiermee.

 


“It does not matter how slowly you go as long as you do not stop.”  
Confucius

 

De komende tijd ga ik aan het werk met mijn blogcapaciteit. Ik ben niet altijd tevreden. Ik wil meer en zal mezelf de komende tijd gaan uitdagen. Hoe? Daar ligt de uitdaging voor mij, maar ik ga ermee aan het werk. Die groei die wil ik ervaren.

 

#WOT staat voor Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je kunt schrijven, vloggen of ploggen. Wil je mee doen? Bekijk hier wat het woord van de week is.

 

Foto door: Annie Spratt

Geef een reactie