Celebrities met misvormingen
Body & Mind

Celebrities met misvormingen

Ik zag het artikel “Celebrities met misvormingen” via Twitter en Facebook voorbij komen. Ik heb getwijfeld om er naar te kijken, maar mijn nieuwsgierigheid belangstelling won. Een aantal van de betreffende celebrities zijn zelfs trots op hun “afwijking”. En waarom ook niet? Zij zijn immers ook, net als ieder ander, een uniek mens. Onderscheidend van de rest.

Misvormingen… Ik zal het allemaal wel wel met een knipoog moeten bekijken, maar toch. Ik vind dit een naar woord. Alleen omdat de vormen niet conform het ideale boekje zijn? Ik houd er niet van om mensen te be- en veroordelen op hun uiterlijk. Ja, het is het eerste dat je ziet. En ja, als iemand een stel prachtige ogen of een mooie glimlach heeft, dan is dit zeker niet verkeerd om naar te kijken.

Ik weet, het is een cliché, maar echte schoonheid zit van binnen. Ik vind mensen prachtig wanneer ze attent zijn voor derden, gemeende interesse tonen of bijvoorbeeld een geweldige humor hebben. Want al heeft iemand de mooiste ogen van de wereld, maar is er qua humor geen connectie, dan gaat het dit niet worden. De klik ontbreekt.

 

“Beautiful has nothing to do with looks. It’s how you are as a person and how you make others feel about themselves” – Unknown

 

Veel vrouwen, en misschien ook wel mannen, zullen het met me eens zijn. We hebben allemaal iets aan ons lichaam dat niet perfect is. Ik heb dit zelf ook ervaren. Trauma’s in de kleedkamers; verdriet, boosheid en schaamte. Niets hielp. Inmiddels ben ik ouder en wijzer en is het “euvel” geaccepteerd. Al die tranen hebben er immers niet voor gezorgd dat het lichaam anders werd. Nu ben ik tevreden met hoe ik ben. Uiteraard houd ik wel mijn voedingspatroon in de gaten (in deze maand is dit wel een flinke uitdaging) en sport ik. Maar dit doe ik met name voor de gezondheid en om me fit te voelen.

Ik hoop wel dat het artikel een doelgroep weet te bereiken die perfectionisme nastreven. Dat zij zien dat ook celebrities mensen van vlees en bloed zijn. Elk met hun eigen-aardigheden.

 

 

 

Foto door: Jennifer

Geef een reactie