Body & Mind

Comfort Zone

Via Facebook kwam ik deze „Comfort Zone” spreuk van Loesje tegen…

Comfort Zone Loesje

Deze gaf spreuk gaf mij stof tot denken (en hier ben ik heel erg goed in). Ik heb er eerder al eens over geblogd dat ik meer lef wil tonen, mezelf wil laten zien. Dat Loesje deze spreuk deelt, geeft al aan dat dit voor velen herkenbaar is.

Maar wat hebben wij toch met die Comfort Zone? Is het er binnen echt zoveel fijner (of veiliger) als daarbuiten? Als ik het mag invullen; we weten nu wat we hebben en weten niet wat er buiten deze Comfort Zone gaande is. Speelt de „angst” naar het onbekende mee? Maar wat kan er eigenlijk mis gaan? Is het zo heel erg dat we tegen die welbekende lamp lopen? Maakt ons dit niet alleen maar sterker? Slaan we onszelf niet voor het hoofd als we „later” denken, had ik dit nu maar gedaan! Het ergste wat er kan gebeuren is dat het niet lukt, maar als dit het enige is…?

Als ik de spreuk van Loesje mag geloven valt er dus buiten de Comfort Zone zoveel meer te beleven. En zijn we niet allemaal op zoek naar die mooie, nieuwe uitdaging in ons leven? Willen we onszelf niet ècht neerzetten en willen we die (persoonlijke) groei niet maken? Ik in ieder geval wel! Maar dan, waar moet ik beginnen? Wat wil ik bereiken? Dat vraagt om een lijstje Eén ding is zeker; iedereen heeft de regie over zijn/haar leven en is de enige die hier verandering in kan brengen.

Ik vind het het belangrijkst bij mezelf te blijven, goed naar mezelf te luisteren en niet andermans gedachten over te nemen. Advies vragen lijkt me geen probleem, maar stel dan wel bij mezelf de vraag: wat wil ik? Ik heb voor mezelf reeds een aantal doelen gesteld die ik wil bereiken. Dit is de eerste stap. Wanneer deze doelen zijn bereikt, zullen de nieuwe uitdagingen zich wel melden. Ik ben ervan overtuigd dat dit vanzelf gaat. Ik zie dat als het verleggen van de persoonlijke grens, het ervaren van de persoonlijke groei! Dat lijkt me wel wat!

Ik ben erg benieuwd hoe jullie die Comfort Zone ervaren? Blijven jullie netjes binnen deze lijntjes of trek je de stoute schoenen aan en ga je op avontuur?

 

Geef een reactie