Eten & drinken

Complimenten aan de kok

Afgelopen maandag ben ik heerlijk uit eten geweest bij Het Ros van Twente. Een vriendin van ons vroeg of wij mee uit eten gingen. Deze avond is haar broer, leerling van de Cas Spijkers Academie, de chefkok.

Bij aankomst mochten we buiten plaatsnemen om te beginnen met een heerlijke prosecco en een heel fijne amuse. De amuse bestaat uit gestoofde mossel met aardappel-preisoep en een krokant van ui.

Amuse
Amuse

Hierna mochten we plaatsnemen aan één van de twee tafels welke voor ons waren gereserveerd. De allermooiste en lekkerste gerechten werden voorgeschoteld.

Voorgerecht van makreel
Voorgerecht van makreel

Aangezien ik een ontzettende visliefhebster ben, werd ik wel erg blij van dit overheerlijke voorgerecht van gemarineerde makreel met groene appelcrème, rauwe venkel en stucturen van komkommer. Dit voorgerecht werd geserveerd met een heerlijke droge witte wijn.

Na het voorgerecht kwamen de obers de glazen bijvullen met een zwaardere, rode wijn. Deze zou perfect passen bij het hoofdgerecht. Geloof me, dat deed het.

Rode wijn behorende bij het hoofdgerecht
Rode wijn behorende bij het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht bestond uit heerlijk malse lamsbout met een saus van zwarte knoflook, gepofte tomaat, gekonfijte aardappel, gebakken zilverui en een cilinder van spitskool.

Hoofdgerecht van lamsbout
Hoofdgerecht van lamsbout

Na het hoofdgerecht konden we kiezen voor een kaasplankje. Ik als Hollandse kaaskop zei hier natuurlijk geen nee tegen. Mijn favoriet was toch wel de Old Amsterdam. Ik ben echt een liefhebster van oude kaas. Hoe meer de kaas “brokkelt”, hoe liever me dit is.

Kaasplankje van marmelade en jam
Kaasplankje van marmelade en jam

Na het kaasplankje volgde nog een heerlijk dessert. En deze vond ik erg verrassend, erg lekker en luchtig. Het dessert bestond uit gemarineerde ananas, hangop van volle yoghurt, ijs van dragon yoghurtsorbet.

Gemarineerde ananas, hangop van volle yoghurt, ijs van dragon yoghurtsorbet
Gemarineerde ananas, hangop van volle yoghurt, ijs van dragon yoghurtsorbet

Om het dessert aan tafel “af” te maken kwam chefkok Kyrian langs. De desserts werden aan de tafels afgemaakt met een luchtig schuim van trekdrop (!) Echt heel erg lekker en verrassend.

Dessert van luchtig schuim van trekdrop
Dessert van luchtig schuim van trekdrop

Als afsluiter genoten we van een kopje koffie met een friandise. De friandise is een zachte koek die, veelal na het dessert, bij de koffie/thee wordt geserveerd. De kerriesmaak die in de koek zat, vond ik erg lekker smaken bij de koffie.

Madeleine met kerrie
Madeleine met kerrie

Deze avond was vol met culinaire verrassingen. Ik ben echt iemand die gek is op lekker eten en graag aparte dingen proeft. De avond was voor mij dan ook in alle opzichten geslaagd.

Dus langs deze weg, spreek ik dan ook de woorden uit:

“De complimenten aan de kok”

4 reacties

Geef een reactie