Eten & drinken

Culturele dag

Ik mag het graag doen. Een culturele dag. Lang leve mijn museumkaart! Zondag mocht ik weer een dag naar het prachtige Amsterdam. Mijn reisgezelschap had Het Rijksmuseum nog niet eerder gezien, dus deze hebben we uiteraard bezocht. Ik ben er nu voor de derde keer geweest en het blijft me boeien. Op de één of ander manier zie ik gewoon telkens iets nieuws. Zie ik meer details bij de schilderijen. Dit vind ik wel het leuke eraan.
Aangezien we nog meer op het programma hebben, zijn we redelijk doelgericht de kunst gaan bekijken. Om alles te kunnen bewonderen, kun je wel drie dagen rondlopen in Het Rijksmuseum.

Omdat het zondag het mooiste weer van de wereld was, moesten we natuurlijk even wat drinken (en taart eten) op het terras bij Van Rijn. Ik vond het geweldig om te zien hoe iedereen op zijn manier genoot van die zonnestralen; wandelend in de stad, liggen in het gras of, net als wij, een drankje op het terras.

Schermafbeelding 2014-05-19 om 19.20.48

 

Na deze pauze gingen we door naar De Nieuwe Kerk. Op dit moment is er de World Press Photo 14 tentoonstelling. Wat een indrukwekkende foto’s! Deze hebben op mij een behoorlijke indruk achter gelaten. Sommige foto’s zijn zo gedetailleerd dat het verdriet bijna voelbaar is. Er was echt een moment dat ik hoopte dat er ook wat leukere, meer ontspannen foto’s kwamen. Gelukkig hingen er ook wat foto’s die minder beladen waren. Dit geldt vooral de sportfoto’s.

Na het bezoek aan De Nieuwe Kerk gingen we weer richting het Leidseplein. Het werd tijd om deze leuke dag af te sluiten in een leuk restaurant. Via Twitter heb ik een paar leuke eetadresjes doorgekregen. De voorkeur ging zondag uit naar sushi. Ik kon het adres niet vinden dat ik aanvankelijk voor ogen had (ik heb het op mijn Foursquare als favoriet gemarkeerd, ik wil er dus zeker nog wel een keer naar toe), maar ineens zag ik daar Sumo. Een leuk restaurant, met heerlijke sushi! We hebben er heerlijk gegeten en de geslaagde dag doorgenomen. Ik zeg: we doen hem in de herhaling. Maar dan met andere leuke en interessante musea.

 

Vinden jullie het ook leuk om de dag een culturele invulling te geven?

Geef een reactie