dansen
Body & Mind,  Persoonlijk

Dansen?

Ik loop door een klein straatje aan de rand van het centrum achter de kerk. Eén van de huizen die hier staan, wordt momenteel flink onderhanden genomen. De borden van aannemers en andere in de hand genomen bedrijven sieren de tuin. Mijn oog gaat naar het gele bord. Wie de aannemer is? Geen idee. Mijn oog heeft hier geen oog voor. Mijn blik gaat naar de kleine sticker. Linksboven op het bord geplakt.

 

Tijdens de wandeling met de hond laat ik mijn telefoon regelmatig thuis. Niet handig, want dinsdag en dus phot-dag. Op dat moment heb ik nog geen idee waarover ik wil en ga schrijven. Ik maak eerst de foto, de tekst volgt later. Ik loop verder. Het bord met de sticker laat ik achter mij. Voor dat moment.

 

Vanmiddag heb ik een afspraak en fiets hiernaar toe. Na de afspraak fiets is naar de supermarkt om alvast boodschappen te doen voor het avondeten. Mijn aankopen gaan in mijn fietsmand en ik fiets naar huis. Ik steek de weg over en fiets door het straatje langs de kerk. Wederom trekt het gele bord met sticker mijn aandacht. Ik rem abrupt en stop. Ik open de rist van mijn tas. Nu heb ik mijn telefoon wèl bij me. Ik maak de foto en overdenk de tekst. Wat kan ik hiermee?

 

Wel weet ik dat ik deze foto ga gebruiken. Tot twee keer toe weet de sticker mijn aandacht te trekken. Dit is toch een teken?

 

Mag ik disse dans van oe?

 

Het gaat mij niet om het dialect of om het dansje. Mijn gedachten nemen een andere wending. We moeten er allemaal het beste van maken. Welke tegenslagen we soms ook te verwerken hebben. Hoe moe en geïrriteerd we soms ook zijn gedurende of na een lange (werk)dag. Het is aan ons om ons positief en luchtig op te stellen en het onszelf niet te lastig te maken. En doe maar eens dat dansje. Laat de overtollige ballast los en geef jezelf die ruimte en energie die je nodig hebt. Dansen?

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

3 reacties

Geef een reactie