Films, series & muziek

Dat klinkt als muziek in de oren

Op het werk luister ik altijd naar Q-music. Gewoon een heel fijne zender met goede muziek. Ondanks dat ik mij niet verveelde, hoorde ik vanmiddag tijdens de iTunes top 30 toch wel een paar heel fijne nummers voorbij komen.

Hieronder heb ik een aantal liedjes (in willekeurige volgorde) die momenteel mijn favoriet zijn.

 

Ik heb het al eerder via Facebook en Twitter gedeeld, maar “Get Lucky” van Daft Punk ft. Pharrel is voor mij één van de beste liedjes op dit moment. Ik word hier toch wel erg blij van :D

 

En Pharrel is sowieso goed bezig, want zijn “Blurred Lines” is ook erg fijne kost voor de oren. Dit liedje is in samenwerking met Robin Thicke en T.I.

 

Emeli Sandé vind ik toch wel een van de betere zangeressen die op dit moment in de hitlijsten staat. Ik vond haar “Next to me” een mooi up tempo liedje en haar “Clown” een geweldig mooie ballad die ik niet vaak genoeg kan horen. Met opvolger “Read all about it” heeft ze het voor mij weer gedaan. Emeli Sandé heeft dit liedje in samenwerking met Professor Green gemaakt.

 

Ik ben al jaren een liefhebber van de muziek van P!nk. P!nk is met “Just give me a reason” de samenwerking aangegaan met Nate Ruess, de zanger van Fun. De video is niet de officiële videoclip. Persoonlijk vind ik deze live versie zoveel mooier.

 

Ik had geen idee wat ik mocht verwachten van Anouks bijdrage van “Birds” op het Eurovisie songfestival. Iedere keer dat ik het liedje hoorde vond ik het niet songfestival waardig. Ik vond het veel te rustig, want als ik aan het songfestival dacht, zag ik een enorme poppenkast voor me. Afgelopen dinsdag heeft Anouk me wel overtuigd, wat heeft zij dit liedje mooi ingetogen neergezet en werd voor mij weer bevestigd dat het echt “less is more” is, de kunst van het weglaten. Hieronder de official video van “Birds”.

 

Tot slot is hier nog een prachtig liedje van Laura Jansen; “Queen of Elba”.

 

En zeg nu zelf, dit alles klinkt toch als muziek in de oren?!

Geef een reactie