dat misstaat niet
Fashion & Beauty

Dat misstaat niet

Ik pak het kledingstuk uit het rek. Op de hanger is het een geweldig exemplaar. Ik kan kiezen: het laten hangen en er vervolgens mee in mijn hoofd blijven zitten of ik pas het aan. Dit laatste is ook niet geheel zonder risico. Want of het staat geweldig en ben ik verkocht of ik vind het niets en kan het voor mezelf loslaten.

Ik maak de keuze om het aan te passen. Ik vind een jumpsuit al zo lang een leuk kledingstuk, ik heb alleen het, voor mij, juiste model nog niet kunnen vinden. Maar misschien brengt de jumpsuit welke op mijn arm rust hier verandering in.

 

“Een paar ogen keken me keurend aan.”

 

Wanneer ik de jumpsuit aan heb, zeg ik vanachter het gesloten gordijn: „ik kan het uit mijn hoofd zetten!” Ik vond het net niet goed genoeg staan bij mezelf. Ik heb wel eens een model aan gehad dat echt niet flatteerde, maar toch zou ik het exemplaar dat ik nu aan had nog even niet aantrekken.

De verkoopster vroeg of ze even mocht kijken. Ik ben de beroerdste niet en schoof het gordijn opzij. Een paar ogen keken me keurend aan. De verkoopster had zelf de jumpsuit ook aan en het stond haar geweldig. Ze zei: „Ik vind het helemaal niet gek! Het misstaat je echt niet!”

Het misstaat je niet. Deze woorden zijn op verschillende manieren op te vatten. Ik vertaal het als: je hebt wel eens kleding aan gehad dat je stukken staat. Dit kan nog net. Het is op het randje. Het heeft voor mij een negatieve ondertoon. Vertaling van een dierbare: het staat je goed en leuk. Je kunt het prima hebben.

De betekenis volgens het woordenboek: 1) Detoneren 2) Lelijk afsteken 3) Niet passen 4) Wanstand
Nu ik dit zie, blijf ik bij mijn eigen vertaling.

En ondanks deze woorden hangt er nog steeds een te gekke jumpsuit in de winkel. En dwaalt deze ook nog steeds een beetje in mijn hoofd. Ik ga de komende weken verantwoorder eten en laat de (voor mij niet goede) lekkernijen even liggen en ga lekker sporten. Hierna ga ik vast nog even terug naar de winkel. Wanneer de jumpsuit er dan nog hangt, sluit ik me opnieuw op in de paskamer. Ik hoop dat ik mezelf vervolgens in de spiegel mag aankijken en denken: Wow! Dat staat niet mis!

 

 

 

Foto door: Mainstream

Geef een reactie