Body & Mind

De ALS Ice Bucket Challenge

Het zat er aan te komen. Het was een kwestie van tijd, maar ik heb mijn nominatie voor de ALS Ice Bucket Challenge binnen.

Ik zal wel een Sjaak Afhaak zijn, maar ik doe hier niet aan mee. Ik heb er moeite mee om op de diverse social media kanalen te zien hoe er liters water worden weggegooid, terwijl er in andere delen van de wereld mensen zitten te snakken naar water.

Ik vind het wel goed dat er bekendheid wordt gegeven aan de ziekte ALS en vind het fijn om te zien dat er een flink bedrag is binnengehaald.

In plaats van een emmer water over mezelf heen te gooien, kies ik ervoor om een bedrag te doneren. Omdat ALS al een flinke donatie heeft mogen ontvangen, maak ik mijn donatie over aan de KWF Kanker Bestrijding.

4 reacties

 • Nadi

  Ik ben ook de sjaak afhaak hoor! Vind het ook onzin om een emmer over mezelf heen te gooien. De reden dat het een ijs-emmer moet zijn is vast omdat je spieren verkrampen, net als bij ALS? Dat is de enige gedachte die ik erbij kan bedenken.

 • Robert Waanders

  Zonder die vele liters water had jij er nooit van gehoord en niet gedoneerd… Iets vaker de waterbesparing gebruiken van je toilet, en een keer minder sproeien in de zomer bezuinig je meer mee ;-) Zie het als een ludiek geintje waardoor een zeer serieus onderwerp op de kaart wordt gezet..

 • Karin Wildeman

  Hoi Marleen,

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik zou het ook niet doen.
  Inderdaad een fijn dat ALS hier flink wat donaties mee heeft gekregen. Gelukkig worden er door deze actie meer bewust van het belang om te doneren betreft stichtingen als ALS of het kankerfonds en anderen goede doelen. Zoals jij nu hebt gedaan.

  xxx

Geef een reactie