de e-reader
Lezen & schrijven

De e-reader

Eindelijk heb ik hem gekocht. De e-reader. Begin dit jaar begon ik er over na te denken om er één aan te schaffen voor de vakantieperiode. Ik lees erg graag. En in de vakantie nog veel meer. En nu heb ik geen gesjouw met kilo’s boeken…
Ik houd uiteraard wel van de charme van een „oldskool” boek: de bladzijden door je vingers te laten gaan, de geur… Dit vind je niet terug bij een e-reader.

Maar toch ben ik overstag gegaan. Ik moest echt even met mijn handen kijken of de e-reader iets voor mij zou zijn. Via het internet heb ik de reviews gelezen, video’s bekeken, via Twitter heb ik vragen gesteld en met de verzamelde informatie is mijn keuze op de Kobo Glo gevallen. Ik twijfelde tussen de Sony PRS-T3 en de Kobo Glo. Omdat deze laatste een ingebouwd lampje heeft, gaf dit voor mij de doorslaggevende keuze.

Aanvankelijk dacht ik: als ik nu een boek lees, doe ik ook een lamp aan. Maar nu ik een reader heb met een ingebouwd lampje ben ik er echt blij mee. Ik gebruik hem vaker dan ik dacht. Goede keus dus. Ik zou dit iedereen als aandachtspunt meegeven.

Middels mijn #100happydays heb ik deze aanschaf gedeeld. Ik kreeg diverse reacties via de diverse social media: „drie bladzijden, dan wil je niet meer anders”.
En ja, die persoon had gelijk. Het leest heerlijk. Geen onhandige houding wanneer je voor het slapen gaan nog even een hoofdstuk wil lezen. Geen slaap in de armen, geen kramp in de schouders. De e-reader is gewoon hartstikke licht en het ligt zo aangenaam in de hand.

Ik heb, na een goede tip, nog een goede cover gevonden via het internet. Deze Slimfit cover is zo smal en dun, dat de e-reader nauwelijks „groter” wordt.

 

IMG_0024 IMG_0026

 

 

Ik lees nu, buiten de vakanties om, meer dan ooit. Zo is maar weer gebleken. Deze e-reader is voor mij een geweldige aanschaf gebleken.

2 reacties

  • Paul

    Ik heb de Sony, maar wil ook niet anders meer. Af en toe is er een boek dat ik echt in de boekenkast wil hebben staan (waar vul je anders zo’n kast mee?), en dan koop ik ‘m alsnog op papier.

    • MissMarleen

      Een “oldskool” boek heeft idd haar charme. En een goed gevulde boekenkast? Altijd een feestje om te bekijken. Toch ben ik wel erg dol op mijn e-reader. Lekker licht in de hand. Ik weet niet of ik nu nog boek zal kopen. Ik denk dat mijn keuze nu eerder op een e-book zal vallen.

Geef een reactie