Sport & ontspanning

De kers op de taart

startnummer filterVandaag was de dag van de Eiberrun, ik had een week of tien never-nooit-niet gedacht dat ik hieraan mee zou doen.

In het najaar van 2012 ben ik al begonnen met het hardlopen. Toen nog met Evy. Ik vond het meteen al leuk om te doen. Af en toe had ik echt wel m’n momenten waarin ik bij mezelf afvroeg waar ik in hemelsnaam aan begonnen was ;)

Eerder dit jaar vroeg mijn zus of ik met haar mee wilde om de clinics van Bert Vogel voor de Eiberrun te volgen. Ik heb hier wel een poosje over getwijfeld. Toen ik een bekende van me sprak, zij was de zoveelste die enthousiast was over de clinics, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb me aangemeld. Ik heb er werkelijk geen seconde spijt van gehad. Wat is dit leuk om te doen!! Ik baal ook stiekem best wel dat de clinics voorbij zijn. Trainster Lian heeft immers met zoveel enthousiasme de clinics gegeven.

Maar vandaag was het dan zover. Ik stond, samen met m’n zus en vele, vele anderen, aan de start van de Eiberrun. Het ging me er helemaal nog niet om een bepaalde tijd die ik wilde neerzetten. Het belangrijkste doel was om de 5 mijl (ruim 8 km) uit te lopen. Met de clinics, maar ook met de tussentijdse trainingen, hebben we tussendoor gewandeld. Omdat het vandaag zo ontzettend lekker ging, heb ik hem aan één stuk gelopen. Mijn ervaring is, dat ik het “vermoeiend” vind om na het wandelen weer opnieuw op te starten. Het wandelen heb ik dus gelaten voor wat het was.

Onderweg stonden zoveel enthousiaste mensen die de deelnemers aanmoedigen. Er werden bekertjes water en sponzen uitgedeeld. Aangezien het qua temperatuur fantastisch was om te lopen, heb ik geen gebruik hoeven maken van de sponzen. Ik heb wel een spons gekregen van m’n collega. Die gooi ik voorlopig nog niet weg ;). Zo leuk en lief!

Spns

Ik ben begonnen met de clinics om de hardlooptechnieken onder de knie te krijgen. Er werden tips gegeven en je werd erop gewezen wanneer je bijvoorbeeld de verkeerde houding had. In maart van dit jaar, toen we begonnen met de clinic, had ik totaal nog niet de intentie om de Eiberrun te lopen. Maar na 10 weken training is de Eiberrun, zoals m’n collega al zei, wel de kers op de taart!

 

Langs deze weg wil ik Bert Vogel bedanken voor de clinics en Lian voor de ontzettend leuke, enthousiaste trainingen!

Eén reactie

Geef een reactie