de mooiste feestkleding
Fashion & Beauty

De mooiste feestkleding

Sinterklaas heeft de kont nog niet gekeerd of we zijn met zijn allen al bezig met de kerst. De folders en nieuwsbrieven vliegen je om de oren. De ondernemers, zowel on- als offline, porren ons om tot aankoop van de mooiste cadeaus over te gaan.
De etalages laten ons de mooiste feestkleding zien. Een chique zwart jurkje met een bescheiden glansje in de stof. Maar met korte mouw of, als je pech hebt, helemaal geen mouw. Dit zie ik dus niet zitten. Ik heb het nu al koud wanneer ik “laagjeskleding”  aan heb. Inclusief colsjaal. Ik kan het me niet herinneren dat ik het de laatste dagen ook maar een moment aangenaam warm heb gehad. Dus hoe mooi ik het ook allemaal vind, voor mij geen glitterjurk met spaghettibandjes.

Wat dan wel? Ik heb nog geen idee. Ik denk dat ik het dit jaar erg simpel houd voor mezelf. Kerst staat voor warmte en gezelligheid. Ik voel me allesbehalve feestelijk wanneer ik sta te blauwbekken van de kou. Ik laat de warmte dan ook bij me binnenkomen middels aangename warme kleding en de warmte in huis.

We hebben de afgelopen dagen al een goede kou mogen ervaren. Zowel overdag als ’s avonds was het helder weer. Ondanks dat ik meer feeling met het voorjaar en zomer heb, vind ik het wel mooi als het zo koud is. Ik pak me in en trotseer de kou. Gewapend met een nieuwe winterjas en bijbehorende accessoires laat ik mij er niet onder krijgen.

Hoe het weer er met de kerst uit gaat zien is nog koffiedik kijken. En hoe ik de dagen ga invullen? Er staan twee dingen gepland. En voor de rest staat alles nog open. Ik vind het fijn om de dagen niet al te vol gepland te hebben. Voor mij mogen deze, naast de bestaande afspraken, gevuld zijn met films, series en wandelingen met Pip. Gehuld in mijn warmste feestkleding.

 

 

 

 

Foto door: Nic Taylor

Eén reactie

Geef een reactie