de natuur ontwaakt
Persoonlijk

De natuur ontwaakt

De afgelopen dagen zijn warm. En nu het eindelijk een paar dagen zomer is, zal ik de laatste zijn die hierover klaagt. De ochtenden zijn zo mooi. De natuur ontwaakt en de lucht voelt koel aan, voordat de zon de overhand neemt. De wind speelt met mijn haar.

 

Ik las het blog van Rosalinde Markus hoe zij haar best doet om van een avondmens een ochtendmens te worden. Lees hier haar blog voor de tips die zij geeft om deze ommezwaai te maken. Ik ben niet persé een ochtend- of een avondmens. Wees gerust, ik zal in de ochtend niemand een snauw geven als ik word aangesproken. Maar ik moet wel eerst rustig mijn routine ondergaan alvorens ik lekker op gang ben. En dit begint met een douche, anders wijkt Klaas Vaak niet van mijn zijde.
Een avondmens, nee ook dat ben ik niet. Je kunt de klok erop gelijk zetten dat ik ’s avonds tegen tien uur begin in te kakken. Is een genetisch dingetje. Mijn goede vriend Klaas komt mij bijtijds bezoeken. Het komt erop neer dat ik geen nachtbraker ben.

 

Ik zeg wel eens voor de grap dat ik een middagmens ben. Of dit bestaat? Nu wel, want ik ben er één.
Maar toch… die ochtenden. Als middagmens geniet ik hiervan. De rust die heerst, de tjilpende vogels en de zachte streling van de wind op mijn wang. Ik wil graag een ochtendmens zijn. Dat ik zonder problemen mijn benen uit bed zwaai, klaar om met de dag te beginnen. Misschien moet ik de tips van Rosalinde tot mij nemen en mijn best doen om deze in mijn systeem te krijgen, zodat ik samen met de natuur de dag fris en fruitig kan beginnen.

 

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker

Eén reactie

  • Karin Ramaker (@metkcom)

    ik ben zeker geen ochtendmens en je moet me wel even alleen laten ’s ochtends. een onwijs avondmens ben ik ook niet, maar ik kan er wel beter tegen om pas s’ middags te starten met werken en ’s avonds door te gaan dan ’s ochtends en s’ middags. nu ik dat weet deel ik mijn werk hierop in. als je mij laat slapen functioneer ik beter.

Geef een reactie