Fashion & Beauty

De nazomer

Toen ik vorige week zaterdag thuis kwam van mijn zomervakantie, zag ik een catalogus voor het komend herfst- en winterseizoen op tafel liggen. Op dat moment was ik er nog niet zo mee bezig, ik had immers een dag gereisd en zat nog in de vakantiemodus. De nazomer leek toen nog zover weg.

Inmiddels heb ik de catalogus doorgebladerd en dringt het echt tot me door. Het is augustus. De zomer nadert haar einde. Ik heb onlangs nog een paar leuke sandalen besteld, wetende dat dit van korte duur is en dat ze de komende maanden in de doos belanden. Maar het wordt vanzelf wel weer lente en zomer en volgend jaar kan ik ze prima weer aan.
Maar goed, nazomer dus. De avonden worden korter, het is `s ochtends langer donker. Alhoewel ik eigenlijk stiekem wel van de nazomer houd, het weer kan immers nog erg mooi zijn, de bladeren kleuren aan de bomen. De natuur maakt zich klaar voor het nieuwe seizoen.

Ik zou willen dat ik wat beter met de natuur mee kan gaan. Ik weet, het is nu eenmaal niet anders. En ik kan wel met mezelf in gevecht gaan en flink balen dat na de herfst de winter zal volgen. Ik vind alle seizoenen wel oké, maar die winter, daar heb ik toch echt het allerminst mee. Je zult me niet horen klagen als we een vergelijkbaar winterseizoen hebben als de laatste keer. Nauwelijks vorst, drie sneeuwvlokken en geen spekgladde wegen. Want dit laatste vind ik verschrikkelijk! Ik vind het wel heerlijk om te gaan hardlopen in de kou (lees: zonder sneeuw). Warme kleding, handschoenen en een muts. Op de kou kun je je immers kleden.

Maar dit alles lijkt nog zover weg. Eerst komt nog die mooie nazomer die langzaam overgaat in de herfst. De zomerkleding zal plaats gaan maken voor de dikkere stoffen en winterse kleuren. De slippers en sandalen worden opgeruimd. De mooi gemanicuurde zomervoeten zullen de laarzen in gaan. En ik… ik ga neuzen in de catalogus. Mooie warme kleding is immers wel een pré.

Eén reactie

Geef een reactie