de week tegen het pesten
Body & Mind

De week tegen het pesten

Op de site van LINDA. kom ik dit filmpje tegen. Het grijpt me aan. Ik kan er niet bij waarom er een groep zich tegen één (of een paar) persoon keert en deze het leven compleet zuur maakt. Tot het ondraaglijke toe. En dan is het deze week ook nog “de week tegen het pesten”.

 

Het gevoel dat ik ervaar is dat ik een vervelende kriebel in mijn buik voel wanneer ik het filmpje bekijk. Het gevoel van onmacht. Het kippenvel dat ik opmerk en een plaatsvervangend verdriet. Hoe moeten Mark en vele andere gedupeerden zich niet voelen? Zij gaan continue door deze hel. Want zo wil ik het wel noemen. Een beetje plagerijen dat moet wel kunnen, maar pesten gaat zoveel verder. Te ver. Het plagen kan pesten worden, maar wanneer het plagen deze grens bereikt en overschrijdt, is het genoeg!
De klasgenoten van Mark in het filmpje sluiten zich aan bij het “Anti Pest Clubje”. Ik kan enkel hopen dat zij die inzichten hebben gekregen en dat zij member for life zijn.

 

Ook zoiets dat ik niet begrijp dat pesterijen ook onder de volwassenen plaatsvindt. Waar is het gevoel van acceptatie en respect voor die ander? We willen toch zelf ook gerespecteerd worden zoals we zijn? Iedereen heeft het recht om te leven naar eigen waarde. Waarom moet deze teniet worden gedaan, zodat men zijn eigenwaarde verliest?
Nog niet zo lang geleden heeft een onderwijzeres de keuze gemaakt uit het leven te stappen. De pesterijen kan ze niet langer aan. Ik las onlangs dit artikel in de Volkskrant.

 

Het is deze week dus “de week tegen het pesten”. Het is te triest voor woorden dat deze week nodig is om het pesten onder de aandacht te brengen. Toch kan ik alleen maar wensen dat er meer en meer ogen worden geopend om dit daadwerkelijk te doen stoppen.

 

 

 

Foto door: Kim Carpenter

Geef een reactie