Fashion & Beauty

De seizoenen en hun mode

Ik ben een mens die dol is op het voorjaar en de zomer. De natuur die na een lange winter weer opbloeit. De eerste zonnestralen die hun best doen de warmte naar de aardbol te krijgen. Mensen worden vrolijk en willen naar buiten. ’s Avonds is het langer licht en ’s ochtends is het minder lastig om het bed uit te komen. De geur van de regen op een warme zomerdag en de geur van vers gemaaid gras. Een heerlijk ijsje op de hand en lekker buiten eten.

We hebben dit jaar lang op de winter moeten wachten, maar het wachten is toch wel beloond door een mooie lange zomer; in de zomermaanden welteverstaan, want de afgelopen jaren was was het wel eens herfst in juni en hoogzomer in oktober.

We zitten nu halverwege augustus en hoewel ik hoop dat het mooie weer nog wel even zal aanhouden, zag ik vorige week tijdens het hardlopen al wel weer de eerste tekenen van de nazomer of het najaar; de oranje besjes in de struiken. En niet alleen de natuur geeft aan dat we de langste tijd van de zomer hebben gehad. Ook in mijn mailbox komen de eerste nieuwsbrieven weer binnen met de kleding voor het komend seizoen. Jaren geleden heb ik ooit al eens gezegd, dat het voordeel van het najaar en de winter de mooie mode is. Want vaak zijn er van die mooie warme kleuren. Ik ben geabonneerd op diverse nieuwsbrieven van modesites. O.a. die van Orangebag. Ik word echt wel blij van deze site. Door deze site krijg ik een mooi beeld van de nieuwste mode en de bijbehorende kleuren.

Eén van mijn favoriete kleuren op dit moment is toch wel taupe. Maar wat voor kleur is dit nu eigenlijk? Wikipedia geeft aan dat het een grijs/bruine tint is. Zelf zie ik er ook vaak de kleuren (oud)roze en paars in terug. Maar als je bij Wiki de “kleurvakken” bekijkt, is dit ook niet zo gek. Taupe is een mengsel van vele kleuren.

Naast Orangebag kijk ik als fashionliefhebster ook graag op de site van Fashionchick (ik zie net een bericht van Aaiko en oh, wat word ik blij van deze mode). Hierop staat alles wat je wilt weten op gebied van mode, schoenen en allerlei accessoires. Ik vind het heerlijk om op deze site rond te neuzen in de virtuele kledingrekken.

Zoals jullie misschien wel weten ben ik een ontzettende liefhebber van het merk Fred de la Bretonière en Shabbies. De kleuren van het leer waarmee wordt gewerkt vind ik schitterend. En hoe langer je de schoenen/tassen draagt, het leer wordt alsmaar mooier. Doordat ik dit kwalitatief een erg goed merk vind, kan ik hier ook jaren mee vooruit. Normaal ben ik nogal snel ergens op uit gekeken, maar niet op een tas van dit merk. Gelukkig niet!

Voor nu kan het geen kwaad om nog te genieten van de fijne temperaturen buiten en me tegelijkertijd alvast te verdiepen in de mode van het komend seizoen. Want alhoewel mijn voorkeur uitgaat naar het voorjaar en de zomer, kan ik ook genieten van een wandeling in de natuur tijdens de herfst en een koude winter (lees: zonder sneeuw en ijzel), mits ingepakt in lekkere warme kleding in de mooiste kleuren!

Privé foto
Privé foto

 

 

Geef een reactie