Body & Mind

Deal or No Deal

Deal or No DealZoals ik eerder al op Twitter en Facebook postte: “Een nieuwe agenda voor het nieuwe jaar. Alsof je aan een nieuw hoofdstuk begint”.

Zo voelt het ook. Ik doe niet aan goede voornemens, al een paar jaar niet meer. Waarom wachten tot 1 (of 2) januari om het roer helemaal om te gooien, jezelf te veranderen of iets aan te passen in je leven? Als iets niet goed voelt of je wilt iets verbeteren of veranderen in het leven dan doe je dit toch meteen? Ik weet, dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we komen nu eenmaal uitdagingen tegen in het leven. Al geruime tijd zeg ik tegen mezelf: dit is niet moeilijk, dit is een uitdaging! Dat klinkt zoveel positiever en geeft meer kracht om iets gedaan te krijgen.

Het is een luchtbel dat het nieuwe jaar alleen maar goede, mooie en gezellige dingen zal brengen. Dit is andere jaren ook niet gebeurd. We moeten nu eenmaal dealen met de tegenslagen en dipjes die we te verwerken krijgen. Uiteraard wens ik iedereen, maar ook mezelf, een goed, gezond en fantastisch nieuwjaar. Maar het is toch fantastisch als we uiteindelijk vrede hebben met datgene dat op ons pad komt? Dat we dit op onze eigen manier verwerken en een plaatsje geven? Dit maakt ons sterker en laat ons groeien.

Inmiddels is het 2 januari en is het hoofdstuk 2014 begonnen. Voor mezelf wil ik bewuster zijn, bewuster leven en goed voor mezelf blijven zorgen. Als ik dit voor mezelf in acht neem, ga ik het in 2014 helemaal redden. Ik ga deze uitdaging aan!

Ik wens jullie voor het nieuwe jaar het allerbeste toe. Dat ook jullie in alle redelijkheid mogen dealen met datgene dat op jullie pad komt en er goed, persoonlijk gegroeid en sterker uitkomen. Maak er een uitdagend jaar van!

Geef een reactie