Dit moet ik volhouden
Sport & ontspanning

Dit moet ik volhouden

Vorige week schreef ik dat ik zo blij was dat de drempel met de grond gelijk is gemaakt. Dat ik na een veel te lange tijd mijn looptraining weer heb opgepakt. Ik kan alleen maar zeggen tegen mezelf: dit moet ik volhouden.

Maandagavond is mijn trainingsavond. Maar maandag was het weer de hele dag drama. Het regent aan één stuk door. Dit nodigt niet echt uit om te gaan trainen. Toch heb ik geen moment getwijfeld en ben ik gegaan. Het duurt niet lang of ik ben helemaal doorweekt. Koud is het gek genoeg niet. Ik houd mijn jasje gedurende de training aan, maar de mouwen plakken aan mijn armen. Mijn haren hangen in slierten langs mijn hoofd.

Na het inlopen en de loopscholing, lopen we rondes op de baan. Naast dat het alweer te vroeg donker is om het bos in te gaan, zullen er ook veel plassen liggen. Training op de baan? Graag zelfs! Na een paar rondes merk ik hoe doorweekt ik ben. Omdat ik ook nog in de opbouwende fase ben en ik eigenlijk niet met de vermoeidheid bezig wil zijn, heb ik mezelf geholpen middels  mindfulness. Dit helpt mij door de training heen. Ik voel de stromende regen. Niet koud, maar ook niet warm. De mouwen van mijn jasje die aan mijn armen kleven voelen wel koud. Of komt dit doordat ze zo nat zijn? Ik besluit mijn jasje aan te houden. Om deze tijdens de training uit te doen om deze vervolgens na de training weer aan te doen, lijkt me geen goed plan ik was ook niet zo slim om droge kleding mee te nemen. Ik zie de druppels van mijn zeiknatte haar op de grond vallen. De temperatuur buiten is perfect. In de hitte lopen, vind ik niet prettig wanneer ik weer aan het opbouwen ben.

Hoe mooi de lucht vorige week was, zo grauw en grijs was het maandag. Maar ook dat is goed. Het tweede deel van de training loop ik samen met iemand. We lopen in een prettig tempo, waardoor we met elkaar kunnen praten. We blikken terug op onze vakanties. Ik merk dat mijn mindfulness naar de achtergrond vervaagt. Ik ben ook niet meer bezig met vermoeidheid. Het uur vliegt voorbij. Hierna ga ik huiswaarts. Na de warme douche ben ik vergeten hoe doorweekt ik ben geweest. Het voldane gevoel is enkel dat er nog is. Kijk! En daar doe ik het voor.

 

 

 

 

Foto door: Geralt

Geef een reactie