door de ogen van een kind
Body & Mind

Door de ogen van een kind

Jarenlang heb ik een abonnement gehad op de Happinez. Naast de mooie quotes die het blad sieren, staan er ook de mooiste foto’s in. De teksten in dit blad brengen me aan het denken, laten me met andere ogen naar de situatie kijken.
Of ik het ooit kocht of kreeg, dat weet ik niet meer, maar ik heb van Happinez een soort van standaard boven mijn bureau staan waarop onder andere erg leuke (maar vooral nuttige en leerzame) opdrachten staan.

 

“Beschrijf je situatie door de ogen van een jong kind, dus met belangstelling en vol verwondering.” – Happinez

 

Waarom juiste deze opdracht voorop staat, vraag het me maar niet. Ik weet wel, dat dit iets wat ik vaker moet doen. Ik ben een kei in denken en het wil wel eens voorkomen, dat ik hierdoor onbewust een extra lading aan mijn gedachtengang meegeef. Dat ik de situaties groter maak dan ze daadwerkelijk zijn. Achteraf vind ik het jammer dat ik het mezelf weer zo lastig heb gemaakt. Het is echt niet zo dat ik een zwaar op de hand persoon ben en ik vind mezelf best goed in het omdenken. Hierdoor gaat de zware lading er al af.

 

Maar wat als ik de situatie waarin ik zit met andere ogen ga bekijken? Niet als volwassene, maar als kind. Een kind heeft die heerlijke kinderlijke onschuld, brengt humor in de situaties en ziet de dingen vaak heel anders. Een kind ziet onder andere het mooie dat er is. Hierdoor is het meteen allemaal een stuk luchtiger. En ik houd van luchtig en humor. Humor maakt situaties minder beladen en humor houdt ons op de been. Ook in lastigere tijden.

 

En dus wanneer ik in een situatie zit die veel van me vraagt, wil ik denken aan bovenstaande woorden. Op deze manier zal ik het allemaal nog beter kunnen relativeren. Daar ben ik van overtuigd.

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

3 reacties

Geef een reactie