Draagtijd_Karin_Ramaker
Lezen & schrijven

Draagtijd door Karin Ramaker

Karin Ramaker vraagt mij of ik haar debuutroman “Draagtijd” wil lezen en hier een recensie over wil schrijven. Tuurlijk Karin, heel erg graag! Ik lees graag en veel. En met name via mijn ereader. Op dit moment pak ik deze sneller dan dat ik de televisie of iPad aanzet. Het lezen geeft me rust en mijn eigen fantasie mag aan het werk. Ik leef me in in het personage en het verhaal.

Ester

Ik maak kennis met Ester, een jonge vrouw die in het verleden door de depressies van haar moeder een, mag ik wel zeggen, lastige tijd heeft. Gebeurtenissen vanuit haar jeugd die haar achtervolgen, waar ze mee moet dealen. Hoe gaat een kind hier mee om? In haar jeugd, maar ook op weg naar en in haar volwassen leven. Naast dat Ester haar eigen gevoelens heeft, heeft ze ook te maken met de mening van de buitenwereld.
Ester rijkt me haar hand. Ik pak deze vast en ze neemt me mee. Mee in haar verhaal met flashbacks naar haar kindertijd. De tijd waar voor haar de tragedie begon. Hoe gaat Ester nu om met de situatie waar ze in geraakt is?

Ester heeft een relatie met haar vriend Tom. Zoals elke relatie is ook deze relatie een kwestie van hard werken. Tom steekt het niet onder stoelen of banken dat hij een kinderwens heeft. Volg Ester en kijk wat dit met haar doet, hoe zij hier in staat en hoe zij hierover denkt. En heeft haar verleden hier nog invloed op?

Wat ik ervan vind

Ik vond het boek erg fijn lezen. De schrijfstijl van Karin ken ik al jaren vanuit haar blogs en ervaar deze als prettig. Deze stijl zet ze door in haar debuutroman. Door de opbouw van het verhaal is mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik wil dan ook niet anders dan doorlezen. Ester heeft me bijna letterlijk bij de hand genomen. Ik wilde weten hoe het met haar gaat, wat ze doet en wat ze voelt.

Ben jij ook benieuwd naar het leven van Ester? Ik weet het zeker. Ester neemt ook jou mee in haar verhaal. Ze geeft je de ins en outs van haar leven en dan wil ook jij weten hoe het verder met haar gaat. Vindt Ester weer de draai in haar leven? Komt ze nog díe mensen tegen die haar kunnen helpen?

Geef dit boek cadeau aan jezelf en/of geef het cadeau tijdens de feestdagen. Je kunt Karin haar debuutroman hier bestellen of koop deze offline in de plaatselijke boekhandel.

Karin, bedankt dat ik je debuutroman mocht lezen. Ik hoop dat vele lezers mij zullen volgen.

Geef een reactie