drie boeken van waarde
Lezen & schrijven

Drie boeken van waarde

Ik lees graag, maar eigenlijk veel te weinig. Ik heb boeken die ik gebruik als naslagwerk. Ik moet antwoorden op vragen kunnen vinden als ik deze heb. Dit zijn voor mij, hoe verrassend, boeken over bloggen. Vorig jaar kocht ik het “Wetboek voor Bloggers” van Charlotte Meindersma (op social media te vinden als Charlotte’s Law) en begin dit jaar kreeg ik het boek “Beter Bloggen” van Karin Ramaker. Boeken als deze zijn voor mij musthaves en krijgen een mooi plaatsje in mijn kantoortje. Ik moet ze kunnen pakken als ik ze nodig heb.

 

 

Verder gaat er voor mij niets boven een goed leesboek met een pakkend verhaal. Leesboeken lees ik het liefst vanaf mijn e-reader. Vlak voor de verhuizing heb ik heel veel gelezen èn ongelezen papieren exemplaren weg gedaan.
Jaren terug verslond ik de boeken van Nicci French. Ik las (en lees) graag vlak voor het slapen gaan. Ik weet nog dat ik aan het eind van het hoofdstuk dacht: vooruit, nog eentje…! ’s Avonds leek dit nog een goed plan, de volgende ochtend was ik er iets minder gelukkig mee. Een boek is voor mij een goed boek, wanneer ik mee word gezogen in het verhaal. Vanaf het allereerste begin.

 

Op dit moment ben ik aan het lezen in 11-22-63 van Stephen King. Vrienden van mij zijn laaiend enthousiast over dit boek. Ik moest de eerste 200 bladzijden (!) wel inkomen en het was best lastig om het boek niet aan de kant te schuiven. Toch zet ik door. Ik had dit ook met Insomnia (eveneens van Stephen King). 22-11-63 heeft me nu te pakken. Het verhaal zit erg goed in elkaar en mijn nieuwsgierigheid is inmiddels allang gewekt. Hoe zal dit boek eindigen?

 

“Books are a uniquely portable magic.” 

Stephen King

 

Hierna begin ik met de “Robert Langdon-serie” van Dan Brown. Ik heb nu een stuk of drie boeken van Dan Brown gelezen en zijn schrijfstijl en verhaallijn spreken me enorm aan. In oktober dit jaar komt de verfilming van het boek Inferno. Voor mij is de enige juiste volgorde; eerst het boek, dan de film. Alleen met deze volgorde, heb ik mijn eigen fantasie. De personages krijgen een gezicht dat ik nog niet ken. De omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, vul ik zelf in. Wanneer ik eerst de film kijk, is mijn fantasie weg. Zonde!

 

Maar nu: drie boeken van waarde. Drie! Ik kan hier op dit moment geen antwoord op geven. Ik kan niet concreet drie titels noemen. Ik zou goede naslagwerken adviseren. Deze horen op de boekenplank te staan en deze moet je kunnen grijpen, wanneer je ieder moment iets wilt weten. Verder is voor mij een goed en spannend leesboek onmisbaar. En hiervan heb ik meer dan genoeg op stapel.

 

Dit blog is onderdeel van de Bloggers Bootcamp; een initiatief van Karin Ramaker.

 

 

Foto: Pixabay/Marrie

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: