Body & Mind

Dromen

Dromen… We hebben ze allemaal… De droom (of in mijn geval dromen) die je in zijn greep houdt en die als een malle door je hoofd raast.

Hoe mooi is het om die droom te volgen. Datgene te doen wat je hart je ingeeft. Soms ligt de droom zover buiten die welbekende comfort zone, dat het lastig is om die daadwerkelijke stap te ondernemen en is angst waarschijnlijk de grootste vijand.

Gisteren had ik een heel verhelderend gesprek met iemand. Deze persoon gaf aan dat haar stap buiten de comfort zone haar zoveel moois heeft gebracht. Dat ze zo is gegroeid. Is dit niet iets wat we allemaal ambiëren? Ik heb respect voor mensen die hun hart volgen, de sprong in het diepe wagen en zichzelf voor de leeuwen gooien. Daar heb je naar mijn mening een flink portie lef voor nodig.

Voor mijn gevoel heb ik al één teen buiten mijn comfort zone gezet en wil ik die stappen gaan zetten waar mijn hart ligt. Ik neem van mezelf nauwelijks impulsieve beslissingen. Ik denk na over wat ik zeg en over de acties die ik onderneem. Ik zal dus eerst research gaan doen. Het moet voor mij immers wel goed voelen.

Als ik het mag geloven wordt het allemaal zoveel mooier als je die stap gaat nemen die je laat groeien en bloeien. Ik heb voor mezelf weer een mooie uitdaging gesteld. Ik luister naar mezelf, naar wat ìk wil en neem mijn tijd die ìk nodig heb.

Ik zou het geweldig vinden om, net als gisteren, gesprekken aan te gaan en die mensen tegen te komen die hun droom hebben verwezenlijkt. Ik ben dan vooral benieuwd hoe zij dit hebben aangepakt. Ik weet, ieder mens is anders. De één is heerlijk impulsief en de ander denkt wel honderd keer na over de te nemen stappen.

Heb jij een droom die je wilt volgen of die je hebt gevolgd? Ik hoor graag jullie ervaringen.

2 reacties

  • Nadi

    Ik volg iedere dag mijn droom! Je leeft tenslotte maar 1 keer :). Nu ligt het bij mij misschien makkelijker: geen relatie, nu net pas uit huis, leuk inkomen, leuke vriendengroep, leuke baan, ‘doen wat ik wil doen’ etc. Ik ben gezegend en besef absoluut dat ik mezelf mag prijzen met alles!

Geef een reactie