druk
Lezen & schrijven,  Persoonlijk

Druk

Druk ~ 1) Actief 2) Aanstellerig 3) Aandrang 4) Aan het werk 5) Aantal gedrukte exemplaren 6) Aantal te drukken exemplaren 7) Arbeidend 8) Bezig 9) Bezet 10) Beweeglijk 11) Benauwenis 12) Belasting 13) Beklemming 14) Bedrijvig 15) Benauwdheid 16) Bont 17) Compressie 18) Drukbezet 19) Drukpratend 20) Dartel 21) Drang 22) Dwang

 

Dat juist dit onderwerp vandaag online komt. Vandaag ben ik aan het werk en mijn hoofd zit vol met mijn to do list die ik in de avond wil afwerken. Omdat in mijn geval een to do list in het hoofd niet werkt, ben ik blij met mijn notitieboekje en Evernote. Wanneer ik mijn punten noteer, mag het uit mijn hoofd. Zo ook vandaag.

 

Naast mijn werk heb ik allerlei andere leuke bezigheden die me bezighouden en aandacht van me vragen. Mijn privé-leven en de leuke dingen die hier op stapel staan, maar waar veel voor moet worden geregeld. Mijn blog, het schrijven voor Vriendinnenonline en een mooi nieuw project waar ik nog niet over ga uitweiden, dit is nog pril en het mag nog helemaal vorm krijgen. Maar ik klaag niet, dit is wat ik wel; spelen met letters, woorden en zinnen. Ik ben dankbaar voor het podium dat ik krijg om mijn hobby te mogen uitoefenen. Dat ik nog meer de kans krijg om te groeien in datgene dat ik het liefste doe! Nu ik dit schrijf, besef ik nog meer wat een geluk ik heb (gehad)!

 

Aangezien ook in mijn dag “maar” 24 uur zitten en ik toch echt minimaal mijn acht uren slaap nodig heb en ik ook nog 32 uur per week werk, ben ik afhankelijk van mijn avonduren, mijn vrije dinsdag en de weekenden om mijn hobby uit te oefenen. Is het druk? Ja, soms wel. En soms weet ik even niet waar ik moet beginnen, maar dit doe ik mezelf aan. Wanneer ik vasthoud aan mijn lijstje en deze van boven naar beneden afwerk, valt het allemaal wel mee. Ik heb structuur nodig, op deze manier haal ik bij mezelf de druk van de ketel. En wat vandaag niet kan, dat komt morgen wel weer.

 

 

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten en Hendrik-Jan de Wit. Nu ligt #WOT in handen van Martha Pelkman (DrsPee).

 

 

 

Foto door: kaboompics

Geef een reactie