een grandioze hardloopdip
Sport & ontspanning

Een grandioze hardloopdip

Ik heb het op de lange baan geschoven. Mijn studie krijgt prioriteit. Dan volgt mijn eigen vakantie en is er hierna drie weken een stop van de training. Het hardlopen. Ik weet dat ik het heerlijk vind, ik kan mijn gedachten op nul zetten en mijn conditie wordt er vanzelfsprekend beter van.

Maar toch, ik ben in een grandioze hardloopdip geraakt. Twitter biedt hulp.

 

 

Al snel krijg ik antwoord van een aantal fervent lopers. Allen geven de tip; rustig aan beginnen en opbouwen. Maar ook: Evy, nieuwe trainingsmaatjes zoeken, nieuwe routes ontdekken, jezelf inschrijven voor een wedstrijd, maar misschien wel de beste tip: gewoon gaan! Niet denken, maar doen.

Ik vind het jammer dat ik tussentijds niet voor mezelf ben gaan lopen. Dan had ik voor mezelf niet zo een hoge drempel gecreëerd. De gecreëerde drempel kan maar op één manier afgebrokkeld worden. Dit is door naar de looptraining te gaan.
Maandagavond trek ik de stoute schoenen aan. Ik heb afgesproken dat ik zou worden opgehaald. En ook met anderen heb ik de afspraak gemaakt dat we elkaar op de baan zouden treffen. Geen weg meer terug.

Zoals uit eerdere ervaringen is gebleken, blijkt ook nu dat de basis er wel zit. Het inlopen kan ik meedoen met de rest, net als de loopscholing. De training zelf is toch op eigen niveau. Het maakt niet uit of je nu voor- of achteraan loopt. En dan de schitterende lucht die ik mocht bewonderen. Win-win.

 

“For every minute you are angry you lose sixty seconds of happiness.”

― Ralph Waldo Emerson

 

Inmiddels voel ik mijn hele lijf. Voel ik mijn buikspieren en heb ik loodzware benen. Mijn benen brandden na de training. Dit zijn van die pijntjes die ik helemaal niet erg vind. Ze horen er een beetje bij. Het begin is weer gemaakt en hier ben ik zo blij mee! Ik wil het voor mezelf niet meer zover laten komen. Ik ga weer trainen, zodat mijn conditie beter wordt. De kilometers mogen weer in de benen. En die drempel? Die is met de vloer gelijk gemaakt.

 

 

 

Foto door: Skeeze

2 reacties

Geef een reactie