een kruispunt
Persoonlijk

Een kruispunt

Soms heb je een gevoel dat je bij een kruispunt staat. Moet je nu links- of rechtsaf of is rechtdoor de enige juiste richting? Al deze afslagen staan symbool voor iets nieuws dat op je pad is gekomen. Is het wijsheid om alle mooie bezigheden die je hebt met klem vast te houden en gewoon alles gaat doen. Wel met het gevoel dat je je niet altijd honderd procent kunt geven.

 

Ik sta nu op dit kruispunt. De gedachten gaan als razende auto’s langs me heen. Ik denk na. Ik ben zo dankbaar voor de kansen die ik krijg om mij zelf te laten groeien. Alles wat ik doe, dat doe ik met zoveel liefde en plezier. Het geeft me energie. En toch zijn er bezigheden die wankelen. Ik twijfel, moet ik het loslaten en het bedanken voor wat het me geleerd en gegeven heeft? Of is vasthouden het enige juiste antwoord?

 

De komende tijd ga ik mij richten om het (enige) juiste antwoord te krijgen. Ik kijk om me heen en luister naar mijn intuïtie. Deze zal me niet in de steek laten. Ik ben geen impulsief persoon. Voordat ik grote stappen neem, weeg ik de voor- en nadelen tegen elkaar af. Ik schrijf erover en laat de woorden en zinnen bij me binnenkomen. Vaak al schrijvende dienen de juiste keuzes en antwoorden zich aan. Ik praat erover met lieve familie en vrienden. Zij kennen me het beste en kunnen me misschien nog net die adviezen en tips geven die ik op dat moment nodig heb.

 

 

“All your life, you will be faced with a choice. You can choose love or hate…I choose love.” 

Johnny Cash

Ik sta er nog wel even, op dit kruispunt. Gelukkig is het er niet altijd even druk. Op de rustige momenten krijg ik de rust om alles te overzien. Ik heb mijn weg nog niet gekozen. Maar wat het ook wordt, het is de weg naar de toekomst. De enige juiste weg.

 

 

 

Foto door: Markgraf-Ave

Geef een reactie