een leuk weetje
Persoonlijk

Een leuk weetje

Ik loop er (bijna) dagelijks. De ronde door het park. Regelmatig kom ik dezelfde mensen tegen. Ze lopen er met hetzelfde doel als ik. De hond. De ene keer lopen we langs elkaar heen, maar groeten we enkel. Het andere moment raken we aan de praat.

Ook hij liep daar met zijn kleine hondje. “Het beestje is al oud, hij heeft er moeite mee”, vertelt hij me. Soms tilt hij hem (of haar) op zijn arm om de korte pootjes te sparen. De andere keer loopt het beestje voor hem uit. Of achter hem aan. Pip loopt naast me. De man en ik raken aan de praat.

Hij wijst naar het groepje bomen (een bos is wel een heel groot woord) en vertelt: “dit zijn een van de weinige bomen die van binnen naar buiten groeien”. Ik kijk en zie het. De man vertelt met passie over zijn kennis van bomen. Het is deels zijn werk en deels een uit de hand gelopen hobby of interesse.
Hoewel ik de natuur erg waardeer en hier echt van kan genieten, was me dit niet eerder opgevallen. De man vertelt me wel wat voor soort boom het is (maar dit is mij ontschoten).

Het is helder buiten en de zon schijnt nog lekker. Ondanks dat het waait en fris aanvoelt, merk ik aan alles dat het bijna voorjaar is. De vogels die nog fluiten en speels voor Pip en mij langs vliegen. De eenden en meerkoeten die landen in het water en vervolgens hun weg zwemmend vervolgen. Andere mensen die hun hond uitlaten, kinderen die nog buiten spelen. Ik loop ook weer door het park. Met mijn ogen wat dichtgeknepen observeer ik mijn omgeving, de zon straalt.

Ik kijk naar rechts en zie de bomen. Ik denk terug aan de kennis die de man met me deelde. De bomen groeien van binnen naar buiten. Toch een leuk weetje, weet je….

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on thursday); een initiatief van Karin Ramaker

Geef een reactie