een nieuw hoofdstuk
Body & Mind,  Lezen & schrijven

Een nieuw hoofdstuk

Over een paar weken is het alweer Oud & Nieuw. De week waarin we 2014 uitluiden en het nieuwe jaar verwelkomen. Voor mij voelt het alsof een hoofdstuk wordt afgesloten en een nieuw hoofdstuk aanvang mag vinden.

 

Omdat het nieuwe jaar op de loer ligt en er langzamerhand afspraken voor het komend jaar worden gemaakt, heb ik dit jaar eens niet gewacht tot het allerlaatste moment. Vorige week heb ik mijn agenda voor het komend jaar aangeschaft. Ik heb al jaren een Succes organizer. Die van Fred de la Bretoniere staat op mijn wishlist. Deze blijft hier nog even staan. Voor het komend jaar heb ik namelijk zin in iets anders. Ik ben naar de winkel gegaan en heb gekeken met mijn handen. Dat moet soms. De aanschaf van een agenda zal ik niet snel online doen. Ik moet gewoon zien hoe de lay-out is, hoeveel schrijfruimte er is en hoe het papier voelt. Er zijn maar een paar agenda’s die ik mooi vind. De Happinez heb ik altijd mooi gevonden. Ik ben jaren abonnee geweest van het tijdschrift, maar doordat ik weinig tijd had om te lezen, is het abonnement stopgezet. Jaren voor mijn organizer heb ik al een aantal Happinez agenda’s gehad. Voor 2015 is mijn keuze wederom op de Happinez agenda gevallen.

 

“May you live every day of your life.” 

Jonathan Swift

 

Wat vind ik er zo mooi aan? De kleuren, de spreuken, de mooie foto’s. Eigenlijk alles. De agenda is mooi gebonden, voelt stevig aan en zal er aan het eind van het jaar mooi uit zien. Ja, volgeschreven, dat wel.

 

happinez agenda 2015

 

Ik ben een persoon die alles in haar telefoon zet. Ja, ook de agenda. Maar waarom dan tevens een oldskool agenda? Deze vind ik nu eenmaal overzichtelijker. Het thuisfront kan deze inzien en er afspraken inzetten. De agenda heb ik niet altijd bij de hand, mijn telefoon wel. Dus wanneer ik onderweg afspraken moet maken, zet ik ze eerst in mijn telefoon. Thuis zal ik de afspraken in de agenda noteren. Dubbel? Ja. Veel werk? Nee.

Ik weet niet of ik ooit helemaal overstag ga voor de digitale agenda. Met de agenda ben ik zelf ook nog wel een tikkeltje traditioneel.

 

Hebben jullie een digitale agenda of, net als ik, een agenda waarin je de afspraken schrijft?

 

 

 

Foto door: Tim RT

 

Eén reactie

Geef een reactie