Body & Mind,  Eten & drinken,  Sport & ontspanning

Een ‘vershrekkelijk’ leuk weekend

Ik heb er maanden naar uit gekeken, maar afgelopen weekend was het zover. We gingen samen met vrienden een weekendje in onze hoofdstad doorbrengen. Wat vind ik het hier toch fijn, wat was het gezellig en wat hebben we gelachen!

Na te hebben ingecheckt bij het hotel waar we verbleven en de koffers op onze kamers hebben gezet, vertrokken we naar de stad. We hebben genoten van een lunch bij Kitchen & Bar Van Rijn op het Rembrandtsplein. Ik vond de lunch echt heerlijk!!

Carpaccio

We hebben vervolgens rondgelopen in de stad. We zijn door een klein deel van de 9 straatjes gelopen. Wat een leuke winkeltjes. Een goede reden om nog een keer een bezoekje hieraan te brengen ;)

Tegen een uurtje of vijf zijn we naar Le Pub op het Leidseplein geweest om ook hier van het eten en de wijn te mogen genieten.

Gamba´s

Na het eten moesten we nog haasten. Om acht uur begint de voorstelling van Shrek De Musical. Met de tram gingen we naar het hotel. Na ons een beetje te hebben opgefrist, liepen we naar het RAI Theater. Deze ligt ongeveer tien minuten lopen van het hotel.

We waren heel iets te laat binnen. Maar zonder problemen kregen we onze tickets en werden we naar onze plaatsen gebracht. We hadden een mooi overzicht over het podium. Ik vond het een “lieve” musical. Het verbaasde me wel dat er zoveel jonge kinderen waren. Bij een matinee kan ik me dit wel voorstellen. Ik kreeg kippenvel bij de stem van Kim-Lian van der Meij. Wat kan die vrouw zingen!!

Shrek

Na afloop van de musical zijn we weer naar het hotel gelopen en hebben we nog een drankje gedronken in de bar. Omdat we via Arke het Shrek-arrangement hebben geboekt, werden we verrast met een Shrek welkomstdrankje.

We gingen niet al te laat slapen. De volgende ochtend gingen we na het ontbijt nog een keer richting de stad. Ik moest natuurlijk dè tas scoren die ik al zolang op het oog heb. Ik ben, zoals wellicht bekend, een ontzettende liefhebster van de Fred de la Bretoniere tassen. Ik wilde hem kopen in één van de Bretoniere winkeltjes. Omdat het winkeltje waar we naar toe zouden gaan aan de Utrechtsestraat om 13.00 uur zou openen, zijn we eerst weer naar het Rembrandtplein gegaan waar we natuurlijk een bezoekje aan Starbucks moesten brengen.

Tegen een uurtje of één zijn we teruggelopen naar de Bretoniere winkel aan de Utrechtsestraat. Er was een ruime keus aan tassen, maar helaas was het model dat ik op het oog heb, niet meer in mijn gewenste kleur voorradig. Dus terug naar de Bijenkorf (de vorige dag waren we hier ook al) om mij hier een gelukkige eigenaresse van de tas te maken.

Na de aanschaf van de tas gingen we met de tram terug naar ons hotel. Ons weekendje Amsterdam is voorbij. Ik heb er ontzettend van genoten. Wat een mooie stad. Ik heb er lang naar uitgekeken, maar nu mag ik genieten van een heel fijne herinnering!

Geef een reactie