enthousiasme en nervositeit
Persoonlijk

Enthousiasme en nervositeit

De wekker gaat vandaag bijtijds. Mijn vrije dag. Dus een beetje uitslapen zou best welkom zijn. Maar nee, zeven uur sta ik op. Om half negen heb ik een afspraak bij de tandarts. En wie mij een beetje kent, weet dat de tandarts niet heel erg hoog op mijn favorieten lijstje staat. Ik kan echt tig leukere dingen opnoemen. Maar goed, een gezond gebit komt niet geheel vanzelf aanwaaien. Dit vraagt toch echt de nodige aandacht. En dat geef ik dan maar.

 

Ik stap de praktijk binnen, moet van de zenuwen nog snel naar het toilet. Hierna word ik al snel naar binnen geroepen. Die herkenbare tandartsgeur dringt mijn neus binnen. Of ik plaats wil nemen in de stoel. Liever niet, maar ik weet dat het moet en weet dat ik met een uur weer buiten sta. De mondhygiëniste die mij vandaag onder handen neemt is nieuw voor mij. Ik zeg het niet vaak, maar ik vergeet soms even mijn angst en ga op in haar verhaal. Wat een leuke vrouw. Met veel enthousiasme vertelt ze over haar opleiding en passie. Bij toeval op haar pad gekomen.

 

Ik ben ervan overtuigd dat dingen met een reden gebeuren. Dat ik bij haar in de stoel moest liggen om de energie en enthousiasme van haar te mogen ervaren. Energie als deze werkt aanstekelijk. Ik vertel haar over mijn hobby; bloggen. Ik geef aan dat ik een blog een heel mooie aanvulling op een website vind. Als ondernemer moet je jezelf verkopen, als het ware in de etalage zetten. Dit is niet voor iedereen even eenvoudig. Om deze reden vind ik een blog een mooi middel om je enthousiasme de wereld in te brengen en je ervaringen te delen. Ik zeg het al veel langer. Het schrijven is zo’n mooi middel om jezelf te profileren. Ondernemer of niet.

 

De controle was goed. Met een lach op mijn gezicht verlaat ik de ruimte. Ik hoef voorlopig niet terug te komen. Dankbaar kijk ik terug op dit leuke gesprek. Achteraf zeg ik dat de controle slechts bijzaak is. Enthousiasme en energie overheerst de eerdere nervositeit.

 

 

Dit blog is onderdeel van #PHOT (photo on tuesday); een initiatief van Karin Ramaker.

Geef een reactie